افزايش 3 برابري توليد محصولات كشاورزي ايران پس از پيروزي انقلاب اسلامي
1390/11/19

 بر اساس آمارهاي فائو توليد محصولات كشاورزي ايران طي سال‌هاي پس از انقلاب بيش از 3 برابر شده، توليد غلات 12 ميليون تن افزايش يافته و توليد گوشت ۵.۵ برابر شده است. به گزارش خبرگزاري فارس، آمارهاي سازمان جهاني خوار و بار و كشاورزي (فائو) نشان مي دهد توليد محصولات زراعي و باغي ايران در سال 2010 نسبت به قبل از انقلاب اسلامي ايران افزايشي بيش از 3 برابري داشته است.بر اساس اين گزارش مجموع توليد حدود 100 رقم محصول كشاورزي ايران در سال 1978 بالغ بر 28 ميليون و 800 هزار تن بوده است كه اين رقم در پايان سال 2010 به حدود 90 ميليون تن رسيده است.

گزارش فائو حاكي است: توليد غلات در ايران در سال 1978 حدود 8 ميليون و 474 هزار تن بوده است كه اين رقم در آخرين گزارش اين سازمان به 20.9 ميليون تن(در سال 2011) رسيده است. بدين ترتيب توليد غلات ايران پس از انقلاب رشدي بيش از 2 برابري را تجربه كرده است و در حدود 12 ميليون تن افزايش داشته است.

بر اساس گزارش فائو، جمهوري اسلامي ايران كه در سال 1978 كمتر از 5 ميليون و 660 هزار تن گندم توليد مي كرد و يكي از بزرگترين واردكنندگان گندم در جهان بود، توليد اين محصول در ايران در سال 2011 به بيش از 13.5ميليون تن رسيد و اين كشور در اين محصول استراتژيك به مرز خودكفائي رسيد.بنابراين گزارش، حجم توليد گندم در ايران طي اين سال ها با افزايش 8 ميليون تني مواجه شده و بيش از 160 درصد رشد داشته است. ايران در سال 2011 به عنوان دوازدهمين توليد كننده بزرگ گندم در جهان شناخته شده است.

رتبه اول تا هفتم ايران در توليد 22 محصول كشاورزي در جهان

بر اساس گزارش فائو پس از انقلاب، ايران در توليد 22 محصول مهم كشاورزي در ميان هفت كشور نخست دنيا قرار گرفته و رتبه نخست توليد پسته، رتبه دوم خرما و رتبه 18 گندم جهان را به خود اختصاص داده است. آخرين آمارهاي ارائه شده از سوي سازمان جهاني خواروبار و كشاورزي سازمان ملل نشان مي دهد ايران يكي از بزرگترين توليدكنندگان مهم محصولات كشاورزي در جهان است. ايران در صدر توليد كنندگان پسته در جهان معرفي شده و رتبه نخست توليد اين محصول را به خود اختصاص داده است.اگرچه ايران فقط در در زمينه توليد اين محصول رتبه نخست جهان را به خود اختصاص داده است اما در زمينه توليد 21 محصول ديگر جزء هفت كشور نخست دنيا قرار دارد. جايگاه دومين توليد كننده خرما و دومين توليد كننده زردآلوي جهان به ايران اختصاص دارد. رتبه سومي توليد بادام، گيلاس، خيار، و هندوانه نيز در جهان به ايران اختصاص داده شده است و اين كشور در زمينه توليد چهار محصول سيب، به، گردو و صمغ طبيعي نيز در رتبه چهارم جهان قرار گرفته است.آمارهاي فائو نشان مي دهد ايران از نظر توليد پيله كرم ابريشم و انجير نيز رتبه پنجم جهان، از نظر توليد هلو، ليموترش، و پياز رتبه ششم و از نظر توليد گوجه فرنگي، فندق، پرتقال، آلو، كيوي، و نعناع رتبه هفتم جهان را به خود اختصاص داده است. رتبه جهاني ايران در توليد 7 محصول ديگر به اين شرح اعلام شده است: عسل طبيعي 11، چاي،بادمجان و سيب زميني 14، گندم 18، جو و سويا 20.بدين ترتيب ايران در توليد 29 محصول مهم كشاورزي در ميان 20 كشور نخست دنيا قرار گرفته است. با اين حال اين كشور در زمينه توليد برخي محصولات مهم ديگر مثل برنج، دانه آفتابگردان، گوشت و شير رتبه بيشتر از 20 را در جهان بدست آورده است. محصول مهم زعفران كه ايران بزرگترين توليد كننده آن در جهان است در آمارهاي فائو لحاظ نشده است.

توليد انواع گوشت در ايران در سال 1977 بالغ بر 480 هزار تن بوده است كه اين رقم در سال 2011 به 2.721 ميليون تن افزايش يافته است كه بيش از 2 ميليون تن افزايش را نشان مي دهد و در واقع توليد گوشت در ايران 5.5 برابر شده است. در نتيجه اين امر ايران به هشتمين توليدكننده بزرگ گوشت در آسيا تبديل شده است. آسيا با توليد 123 ميليون تن گوشت جهان بزرگترين توليد كننده اين محصول در جهان شناخته شده است. ايران با سهم دو درصدي در توليد گوشت آسيا ششمين توليد كننده بزرگ اين محصول در اين قاره شناخته شده است.

از كل 2.721 ميليون تن گوشت توليدي ايران در سال ۲۰۱۱ حدود 1.82 ميليون تن مربوط به گوشت مرغ بوده است. ايران در سال ۲۰۱۱ همچنين 371 هزار تن گوشت وارد كرده است.

چين با توليد 82 ميليون تن گوشت بزرگترين توليد كننده اين محصول در آسيا و جهان شناخته شده است و پس از اين كشور به ترتيب كشورهاي هند با 6.7 ميليون تن و ژاپن با 3 ميليون تن به ترتيب در مراتب بعدي قرار گرفته اند.بر اساس اين گزارش، توليد انواع ميوه در كشور ما در سال 1978 حدود 2 ميليون و 883 هزار تن بوده است كه اين رقم در سال 2009 با افزايش 11 ميليون تني به 13 ميليون و 183 هزار تن رسيده است. بنابر گزارش فائو، توليد انواع ميوه در ايران طي سي و دو سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي با رشد 4.5 برابري مواجه شده است.

بر اساس اين گزارش، حجم توليد انواع سبزي جات و صيفي جات در سال 1978 بيش از 4 ميليون و 621 هزار تن بوده است كه اين رقم در سال 2010 به بيش از 16 ميليون و 351 هزار تن افزايش يافت. گزارش فائو حاكي است: توليد انواع سبزي جات و صيفي جات طي سال هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي با رشد 12 ميليون تني و 250 درصدي مواجه شده است.

تعداد مشاهده خبر6 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal