رييس سازمان دامپزشكي كشور از توليد انبوه داروي گامبورو در سال جاري خبر داد. به گزارش ايسنا ، سيد محسن دستور در جمع خبرنگاران در بجنورد افزود: بيماري گامبورو يكي از بيماريهاي طيور است كه سالانه بيش از يك ميليارد دوز واكسن اين بيماري در كشور مصرف مي شود و بيشترين استفاده را دارد. وي ادامه داد: 50 درصد از داروهايي كه براي كنترل و يا درمان بيماريهاي طيور در كشور استفاده ميشود ساخت داخل است و 50 درصد ديگر نيز از خارج وارد ميشود. 95 درصد از اقلام مصرف دارويي در حوزه دامي در داخل و در بيش از 150 كارخانه توليد ميشود.
به گفته وي 90 درصد بخش فرآودههاي بيولوژيك دامي مانند واكسن نيز در كشور توليد مي شود. رييس سازمان دامپزشكي كشور از ساخت واكسنهاي بيماريهاي گامبورو، پي پي آر، سرپتوكوكوزيس آبزيان از ابتداي سال جاري در كشور خبر داد.
وي با بيان اينكه 20 درصد مواد اوليه دارويي نيز در حال حاضر در كشور توليد ميشود توضيح داد: مواد اوليه 14-15 قلم داروي گياهي نيز در داخل توليد خواهند شد و تا پايان سال شش تا هفت قلم داروي گياهي در حوزه بيماريهاي دامي توليد مي شود.
دستور تصريح كرد: صادارت دارو طي سال گذشته نسبت به سال قبل از آن، از لحاظ ارزي 30 درصد رشد داشته است و كيفيت آن رو به بهبود است.
وي در ارتباط با كشتار خارج از كشتارگاهها بيان كرد: به دنبال آن هستيم تا طرح ساماندهي كشتار و كشتارگاهها را انجام دهيم و تلاشمان بر اين است تا كشتارهايي كه در كشتارگاهها انجام نميشود، خرد، خرد به سوي اين مكانها سوق يابد.
رييس سازمان دامپزشكي كشور با ذكر اينكه سالانه حدود 900هزار تا يك ميليون دلار فرآودههاي مختلف دامي از ايران به كشورهاي مختلف صادر مي شود افزود: سالانه حدود 10تا 12 درصد نياز كشور در حوزه فرآودههاي دامي از ساير كشورها تامين ميشود.
وي با اشاره به اينكه طي سال گذشته 10 ميليون و 800 هزار راس دام و 604 ميليون قطعه طيور در كشتارگاهها ذبح شدهاند اظهار كرد: ميزان گوشت قرمز توليدي حدود يك ميليون تن بوده است. وي تعداد بازرسيهاي انجام شده از مراكز عرضه فرآودههاي خام دامي را دو ميليون و 600 مورد بيان كرد و گفت: از اين تعداد 9 هزار و 450 پرونده به مراجع قضايي ارجاع داده شدهاند.