گستره نظارت بهداشتي دامپزشكي بر سلامت فرآورده هاي خام دامي از مزرعه تا لحظه مصرف
1391/11/30

رئيس سازمان دامپزشكي كشور، گفت: گستره نظارت سازمان دامپزشكي بر سلامت فرآورده هاي خام دامي از مرتع و جايگاه هاي نگهداري و پرورش دام آغاز و تا لحظه عرضه به مصرف كننده ادامه مي يابد.

به گزارش روابط عمومي سازمان دامپزشكي كشور، دكتر سيد محسن دستور، كنترل بهداشتي، نظارت بر نقل و انتقال دام، طيور و فرآورده هاي خام دامي، صدور گواهي بهداشتي، نظارت بهداشتي جايگاه ها، مراتع، محل نگهداري دام و ساير تاسيسات مربوط به پرورش دام، كارخانه هاي توليد خوراك دام و همچنين كشتارگاهها و كارخانه هاي بسته بندي فرآورده هاي خام دامي را بر عهده دارد.

وي هدف غايي از فرايند كنترل و نظارت بهداشتي فرآورده هاي دامي را  تامين سلامت مصرف كنندگان ذكر كرد و ادامه داد: كنترل بهداشتي فرآورده هاي دامي، شناسايي، ارزيابي و كنترل و مخاطره هاي فيزيكي، شيميايي و بيولوژيك را شامل مي شود.

رئيس سازمان دامپزشكي كشور، افزود: غذا مي تواند به عنوان يك حامل، بسياري از اجرام عفوني و غيرعفوني را در خود حمل كند كه در برخي موارد رشد جرم عفوني را حمايت كرده، به عنوان ناقل فعال و يا تنها نقش ناقل غيرفعال را ايفا كند.

به گفته وي، بيماري هاي غذازاد يا بيماري هاي منتقله از طريق مواد غذايي در گروه بيماري هاي روده اي قرار مي گيرند و به دنبال مصرف غذاهاي آلوده به ميكروارگانيسم هاي ناخواسته و يا سموم آن ها رخ مي دهند.

دكتر دستور افزود: در اين راستا توليد فرآورده هاي دامي سالم، پيشگيري و حذف فرآورده هاي فاقد كيفيت، ارتقا سطح بهداشت و كيفيت فرآورده هاي دامي  و كاهش ضايعات در دستور كار قرار گرفته است كه اين اهداف با برنامه هاي بهبود شرايط بهداشتي نگهداري و پرورش، اجراي طرح ملي پايش باقيمانده ها، ساماندهي كشتارگاههاي دام و طيور، نظارت بر حمل و نقل و همچنين توليد مرغ بدون آنتي بيوتيك دنبال مي شود.

تعداد مشاهده خبر6 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal