خبرگزاري فارس: وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرد: دستيابي به 31 رقم جديد گندم، جو، چغندر قند، برنج، سويا، ذرت، سير، نخود ديم و كلزا از جمله دستاوردهاي تحقيقاتي كشاورزي در برنامه سوم توسعه است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، وزارت جهاد كشاورزي اعلام كرد: مهمترين اقدامات ترويجي بخش كشاورزي در سال 84 شامل، ارايه آموزشهاي ترويجي به بيش از 230 هزار كشاورز و روستايي، ارايه آموزشهاي مهارتي غير رسمي به بيش از 30 هزار بهرهبردار كشاورزي، آموزشهاي ويژه به 107 هزار و 763 نفر از زنان بهرهبردار روستايي و عشايري، اجراي طرح بسيج سازندگي در بخش كشاورزي در قالب يك ميليون و 821 هزار و 441 نفر روز با جذب 2 هزار و 178 نفر سربازان سازندگي، اجراي 176 مورد طرح تحقيقي ترويجي و 88 مورد طرح تحقيقي _ تطبيقي مي باشد.
بر ساس اين گزارش، ساخت بيش از 75 عنوان فيلم داستاني و مستند آموزشي و ترويجي، برگزاري 16 مورد جشنواره، نمايشگاه و همايش ترويجي در كشور، ايجاد بيش از 50 صندوق اعتبارات خرد ويژه زنان روستايي احداث بيش از 1200 هكتار مزرعه و باغ الگويي و نمايشي از جمله اقدامات ترويج بوده است.
گرفتن پروانه تاسيس مجمع ملي كشاورزان خبره و مجمع هماهنگي حمايت از تشكلهاي بخش كشاورزي از وزارت كشور و كارگزاري بيمه اجتماعي روستاييان در 850 نقطه كشور به منظور ارايه خدمات بيمه اجتماعي به روستاييان بوده است.
* دستاوردهاي بخش آموزش و تحقيقات
بر اساس اعلام وزارت جهاد كشاورزي، سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي با 22 موسسه و مركز تحقيقات علمي، 31 مركز تحقيقات استاني و 29 مجتمع آموزش و ملي و استاني يكي از بزرگترين مجموعههاي تحقيقاتي كشور به شمار ميآيد.
بر پايه گزارش ياد شده، در طول برنامه سوم 7 هزار و 563 پروژه و طرح تحقيقاتي كشاورزي به تصويب رسيده كه از اين تعداد 3 هزار و 940 عنوان پروژه و طرح به پايان رسيده و 3 هزار و 932 عنوان ديگر در دست اجرا است.
وزارت جهاد كشاورزي افزود: دستيابي به 31 رقم جديد گندم، جو، چغندر قند، برنج، سويا، ذرت، سير، نخود ديم و كلزا از جمله دستاوردهاي تحقيقاتي كشاورزي در برنامه سوم توسعه اقتصادي از جمله دستاوردها است.
در اين زمينه دستيابي به دانش فني و جايگزيني بيولوژيك كودهاي شيميايي، روشهاي جديد مبارزه بيولوژيك و كاهش مصرف سموم شيميايي، روشهاي نوين آبياري و تهيه نقشه پهنه بندي اقليم كشور با روش يونسكو از جمله ديگر دستاوردهاي تحقيقاتي كشاورزي در برنامه سوم توسعه به حساب ميآيد.
در اعلاميه وزارت جهاد كشاورزي آمده است: در زمينه آموزش، يك ميليون و 579 هزار نفر روز آموزش كوتاه مدت كاركنان، 3 ميليون و 454 هزار نفر روز آموزش بهرهبرداران و 4 ميليون و 390 هزار نفر روز آموزش كار دانش در طول برامه سوم برنامهريزي و اجرا شده است.
در برنامه چهارم توسعه، بهبود كيفيت تحقيقات با اولويت محصولات دامي و آبزيان، گسترش تحقيقات كاربردي در زمينههاي آب و خاك، اصلاح بذر و نهال، اصلاح نژاد دام و آبزيان، توسعه تحقيقات بيوتكنولوژي و نانو تكنولوژي و مهندسي ژنتيك و توسعه تحقيقات باغباني از جمله اهداف تحقيقات كشاورزي به حساب ميآيد. در اين زمينه پيشبيني شده است 370 هزار طرح تحقيقاتي انجام، 144 هزار تن پايه بذري و بذر اصلاح شده تامين و 442 هزار اصله نهال اصلاح شده و عاري از ويروس تامين شود.