توليد 5 ميليون و ۲۰۰ هزارتن سيب زميني در كشور
1392/03/01

مديركل دفتر سبزي و صيفي معاونت توليدات گياهي وزارت جهاد كشاورزي گفت: سال گذشته ۶۵۴ هزارتن سيب زميني كيفي به كشورهاي منطقه صادر شد كه اين ميزان نسبت به سال ماقبل آن افزايش دو برابري را نشان مي دهد.حسن خدنگي در گفت و گو با ايرنا افزود: در سال ۹۰، حدود ۳۵۰ هزارتن سيب زميني كيفي صادر شده است، دراين سال پنج ميليون و ۲۰۰ هزارتن سيب زميني در ۱۶۶ هزار هكتار از اراضي كشور توليد شده است.اين مقام مسئول تصريح كرد: هم اكنون هر كيلوگرم سيب زميني كيفي و مرغوب در محل مزرعه با قيمتي بين ۹۰۰ تا يك هزار تومان از كشاورزان خريداري مي شود كه در نهايت نسبت به تلاش و هزينه هاي تمام شده توليد سود چنداني نصيب كشاورزان نمي شود.وي ادامه داد: هم اكنون هر كيلوگرم سيب زميني در ميادين ميوه و تره بار يك هزارو ۴۳۰ تومان است كه در خرده فروشي ها نيز اين رقم افزايش ۳۵ درصدي دارد كه اين تفاوت قيمت از توليد تا مصرف ناشي از حضور دلالان و واسطه گران است.

خدنگي با بيان اين كه از لحاظ توليد محصولات سبزي و صيفي مشكلي نداريم ، گفت: در حال حاضر سيب زميني، پياز، گوجه فرنگي و انواع سبزي به ميزان كافي در كشور توليد مي شود، با توجه به ظرفيت هاي توليد در كشور، در صورتي كه برنامه ريزي دقيقي براي تامين نياز داخل و ميزان صادرات داشته باشيم ، به طور حتم مي توانيم محصول بيشتري را توليد كنيم.

وي سرانه مصرف سيب زميني در ايران را براي هر نفر ۴۵ كيلوگرم عنوان كرد و افزود: در حالي كه در كشورهاي پيشرفته محصول سيب زميني به دليل دارابودن پروتئين، نشاسته و مواد معدني جايگزين مناسبي براي برنج است.

خدنگي اضافه كرد: در كشورهاي پيشرفته سرانه مصرف سيب زميني بين ۱۲۰ تا ۱۵۰ كيلوگرم است.وي اظهاركرد: انتظار مي رود با فرهنگ سازي و شناساندن خواص درماني محصول سيب زميني مردم به سمت مصرف بيشتر اين محصول روي آورند.

تعداد مشاهده خبر6 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal