افزايش 25 درصدي توليد دانه زيتون در كشور
1389/01/30

مجري طرح زيتون وزارت جهاد كشاورزي از توليد بيش از 70 هزار تن دانه زيتون در سال گذشته خبر داد.

"جهانگير عرب" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با اشاره به افزايش 25 درصدي توليد دانه زيتون در كشور، افزود: باغات زيتون كشت شده در سال هاي گذشته بتدريج به بارآوري مي رسند و هر ساله افزايش توليد زيتون خواهيم داشت. وي از رشد 50 درصدي توليد روغن در كشور خبر داد و تصريح كرد: در سال گذشته 7 هزار تن روغن زيتون در كشور توليد شد. عرب ادامه داد: در سال 87 بدليل سرمازدگي محصولات، غالب زيتون هاي توليدي به كنسرو تبديل شدند، اما در سال گذشته روغن بيشتري توليد شد. مجري طرح زيتون وزارت جهاد كشاورزي، در خصوص توسعه باغات جديد زيتون بعنوان يكي از برنامه هاي اين بخش، گفت: در سال جاري سطح زيركشت زيتون 12 هزار و 400 هكتار افزايش مي يابد كه بدنبال آن توليد دانه زيتون نيز در كشور به ميزان 10 درصد افزايش خواهد يافت. وي سطح زيركشت زيتون در سال 87 را 131 هزار هكتار ذكر كرد و افزود: سطح كشت اين محصول تا پايان سال 88 هنوز مشخص نيست. اين مقام مسئول، عمده ارقام موجود زيتون در كشور را ارقام زرد، روغني، ماري، شيراز، دزفول و گرگان عنوان كرد. يادآور مي شود،‌ ايران از اعضاي اصلي شوراي بين المللي زيتون است و سالانه 33 هزار يورو بابت حق عضويت به اين شورا مي پردازد، اما حداقل به ميزان دوبرابر اين مبلغ از خدمات شوراي زيتون نظير اعزام كارشناسان ايراني به دانشگاههاي بين المللي و اعزام كارشناسان بين المللي به ايران جهت اجراي برنامه هاي آموزشي و انتقال دانش فني آن از خدمات اين شورا بهره مند مي شود. گفتني است، ميزان متوسط مصرف سرانه روغن زيتون در ايران از 30 گرم به 150 گرم رسيده در حاليكه متوسط جهاني آن 500 گرم است. ميزان متوسط مصرف سرانه كنسرو زيتون نيز در ايران 450 است در حاليكه اين ميزان در سطح جهان 245 گرم است كه متوسط مصرف ايران بيشتر مي باشد. ميزان توليد كنسرو زيتون ايران نيز معادل دودرصد كل توليد جهاني آن است.

 

تعداد مشاهده خبر6 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal