ابلاغ دستورالعمل اجرايي پايش باقيمانده سموم در شير، ماهي قزل‌آلا، عسل و گوشت مرغ
1390/02/10

رئيس سازمان دامپزشكي كشور گفت: دستورالعمل پايش باقي مانده سموم در برخي مواد غذايي مانند شير، ماهي قزل‌آلا، عسل، گوشت مرغ به استانها نيز ابلاغ شده است.به گزارش خبرگزاري فارس، محسن دستور در دومين كنگره بين‌المللي بهداشت مواد غذايي كه در مركز همايش‌هاي بين‌المللي رازي برگزار مي‌شود، گفت: در حالي كه رشد روزافزون جمعيت دنيا ايجاب مي‌كند به فكر توليد غذا براي آنها باشيم، در حال حاضر بيشتر مواد غذايي باقيمانده دارويي و سموم دارد كه آنها را از چرخه استفاده خارج مي‌سازد. رئيس سازمان دامپزشكي كشور افزود: در حال حاضر باقيمانده دارو و سموم ، وجود فلزات سنگين در مواد غذايي، آفت‌كش‌ها، مواد نگهدارنده شيميايي در غذا آثار سوئي براي سلامتي دارد و سرمنشاء بسياري بيماري‌ها است پرداختن به آنها را ضروري مي‌سازد. دستور با بيان كارهاي انجام يافته سازمان دامپزشكي در اين خصوص گفت: در حال حاضر تجهيز و آماده‌سازي آزمايشگاه‌ها براي تشخيص باقيمانده دارويي در دستور كار است به طوري كه آزمايشگاه سازمان دامپزشكي آماده شده و آماده‌سازي آزمايشگاه‌ها را در استان ها پي مي‌گيريم. وي افزود: سال گذشته آزمايشگاه دامپزشكي مشهد افتتاح شد و امسال نيز آزمايشگاه قزوين فعاليت خود را شروع خواهد كرد. وي همچنين طرح پايش باقيمانده سموم را جزو كارهاي مقابله با باقيمانده دارويي در غذا عنوان كرد و گفت: در زمينه شير، ماهي قزل‌آلا، عسل، گوشت مرغ اين پايش‌ها انجام شده و دستورالعمل اجرايي آن به استانها نيز ابلاغ شده است. وي افزود: عمليات پايش ميزان باقيمانده دارويي هر چند وقت يكبار در مواد غذايي مختلف انجام مي‌شود. دستور همچنين با اشاره به اينكه جمعيت 8 ميليارد نفري دنيا كه طي 25 سال گذشته 52 درصد رشد داشته نيازمند تامين مواد غذايي هستند، گفت: بهداشت مواد غذايي در اين زمينه نقش عمده‌اي دارد و از ضايعات و هدرروي محصولات جلوگيري مي‌كند. وي افزود: در اين رشد جمعيت كشورهاي آفريقايي با 4 درصد بيشترين و كشورهاي اروپايي با 4 دهم درصد كمترين سهم رشد جمعيت را داشته‌اند كه لزوم اهميت بهداشت مواد غذايي بويژه در اين كشورها را بيشتر مي‌كند. دستور افزود: در حالي كه جمعيت يك ميليارد گرسنه يا نيمه گرسنه در جهان داريم پرداختن به مسئله امنيت غذايي مي‌توانند حائز اهميت باشد. رئيس سازمان دامپزشكي كشور با بيان اينكه فراهم بودن پايداري،‌ استمرار و سلامت غذا چهار مسئله مهم در امنيت غذايي است، گفت:‌در حال حاضر محدوديت‌هايي نيز در زمينه نظارت بهداشت مواد غذايي وجود دارد به طوري كه در شرايط امروزي بايد غذا با وضعيت بهداشتي ويژه عرضه شود همچنين بيماري هاي مشترك نوظهور و بازپديد وظيفه دامپزشكان كشور را مهمتر كرده است.

تعداد مشاهده خبر8 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal