عزم جدي وزارت جهاد كشاورزي براي توليد محصولات كشاورزي سالم
1391/11/11

رئيس سازمان حفظ نباتات با اشاره به دستورالعمل ابلاغ شده توسط وزير جهاد كشاورزي در زمينه توليد محصول سالم گفت: ما تا پايان سال چندين همايش را در اين رابطه برگزار مي‌كنيم.

رضا فتوحي در گفتگو با با شگاه خبرنگاران افزود: براساس دستور العمل ابلاغ شده توسط وزير جهاد كشاورزي در مرداد ماه سال جاري، بخش‌هاي مختلف توليد مكلف شده‌اند در زمينه توليد محصول سالم برنامه ريزي كنند.

وي ادامه داد: دستورالعمل فوق چهار محور دارد كه شامل ليبل نواري و شناسنامه دار كردن محصول و واحدهاي توليدي، ترويج، آموزش و فرهنگ سازي و ايجاد فرهنگ توليد در توليد كننده و فرهنگ مصرف در مصرف كننده، كنترل و نظارت بر روند توليد از مزرعه تا سفره يعني تمام عملياتي كه انجام مي‌شود بايد تحت نظارت ناظرين ما انجام بگيرد و در نهايت اين عمليات‌ها منجر به توليد محصول سالم مي‌شود و همچنين عرضه و ايجاد شرايط بازار (مركز فروش براي محصولات سالم) است.

فتوحي افزود: براي اجرايي شدن اين دستورالعمل ما با مسئولان ساير استان‌ها به گفتگو و مذاكره مي‌پردازيم به همين جهت كليه استان‌هاي كشور را به چهار دسته تقسيم كردند استان‌هايي را كه از نظر شرايط جغرافيايي، آب و هوايي، محصولات و ... به هم نزديك‌تر بودند در يك گروه قرار داديم.

وي با بيان اين مطلب كه برگزاري اين همايش‌ها با حضور مسئولين اجرايي اعم از معاونت‌هاي توليدات گياهي، ترويج زراعت، باغباني و حفظ نباتات ديگر استان‌ها برگزار مي‌شود، گفت: نخستين همايش روز گذشته در استان البرز با حضور مسئولين استان‌هاي البرز،  اردبيل، آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، زنجان، قزوين، خراسان رضوي، خراسان شمالي و ... برگزار شد.

فتوحي افزود: همايش دوم 25 بهمن در استان اصفهان و دو همايش ديگر ملي اسفند ماه سال جاري به ترتيب در استان‌هاي تهران و خوزستان برپا مي‌شود.

وي تصريح كرد: در اين همايش‌ها ما به نقد عمل كرد خود پرداخته و نقاط ضعف و قوت‌مان را شناسايي مي‌كنيم و با شناسايي مشكلات موجود مي‌توانيم به حل آن‌ها در راستاي اجراي دستور العمل ابلاغ شده در سال 92-91 بپردازيم.

فتوحي ادامه داد: در اين همايش‌ها مسائل مربوط به توليد محصول سالم، باقي مانده مواد شيميايي،‌ ليبل گذاري، كد گذاري، نحوه نظارت و صدور گواهي‌هاي محصولات سالم، نحوه عرضه، چگونگي ايجاد بار اندازهايي براي خريد محصولات در استان‌ها، بارانداز مركزي، نحوه تعامل با سازمان‌هايي مثل سازمان استاندارد، تعاون روستايي و وزارت درمان،‌ بهداشت و آموزش پزشكي مورد بحث قرار مي‌گيرد.

وي تاكيد كرد: توليد محصول سالم نتيجه يك تعامل است و تمام واحدهاي برون و درون سازماني در اين زمينه بايد بتوانند با يكديگر تعامل برقرار كنند.

فتوحي افزود: محصول سالم نتيجه اقداماتي است كه در چهارچوب مديريت تلفيقي (IPM) انجام مي‌گيرد.

وي با اشاره به اينكه هدف اصلي اين همايش تبيين برنامه اجرايي تعيين كيفيت و سلامتي محصولات است كه توسط وزير جهاد كشاورزي ابلاغ شده است گفت: همايشي كه در كرج برگزار شد موضوعاتي چون مبارزه بيولوژيك و غير شيميايي، روش‌هايي جايگزين شيميايي و برنامه‌هاي اجرايي كه در نهايت بايد منجر به توليد محصول سالم شود مورد بحث قرار گرفت.

تعداد مشاهده خبر8 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal