اقتصادي كردن توليد برنج با كشاورزي دانش محور و علمي محقق مي شود
1391/01/19

مديركل دفتر غلات ، حبوبات و علوفه وزارت جهاد كشاورزي بر ضرورت دستيابي به خودكفايي در تامين برنج مورد نياز كشور از طريق اقتصادي كردن كشت اين محصول در كشور تاكيد كرد.به گزارش خبرنگار ايرنا ، "" محمد مهدي كابلي "" در نشست هم انديشي بررسي چالش ها و ظرفيت هاي توليد برنج در ساري گفت : امروز فقط شش درصد برنج توليدي دنيا در بازار جهاني تجارت مي شود و اگر منابع مالي براي واردات داشته باشيم ، ولي برنج در دنيا وجود نداشته باشد ، امنيت غذايي خود را از دست داده ايم. مديركل دفتر غلات ، حبوبات و علوفه وزارت جهاد كشاورزي تاكيد كرد : بايد با خودكفايي در محصولات استراتژيك ، مشكلات امنيت غذايي را حل و فصل كنيم. وي به اثر بخشي ژنتيكي بذرهاي برنج ، بهسازي زراعي و خاك ، كيفيت محصول ، آفات و علف هاي هرز ، ضايعات و مكانيزاسيون توليد برنج به عنوان عناصر مهم دخيل در توليد برنج اشاره كرد و اظهار داشت : توسعه كشت برنج ارقام پر محصول از راهكار هاي اساسي براي رسيدن به خودكفايي است. كابلي به وجود يكهزار و 300 دستگاه ماشين آلات مخصوص نشا كاري و برداشت برنج در كشور اشاره كرد و گفت : ايجاد بانك نشا و سرعت بخشيدن به اجراي طرح تسطيح و يكپارچه سازي شاليزارها بسيار مهم است كه بايد مورد توجه ويژه قرار گيرد. وي افزود : بر اساس بررسي هاي انجام شده متوسط عملكرد شلتوك در كشور تا پايان سال 89 حدود پنج تن در هر هكتار بود كه اين مقدار تا پايان برنامه پنجم بايد به شش تن و 209 كيلو گرم برسد. كابلي ارزش هر متر مربع زمين هاي برنجكاري را در استان هاي شمالي بين 40 تا 50 هزار تومان عنوان كرد و گفت : براي حفظ اين اراضي بايد برنجكاري را اقتصادي كنيم. وي افزود : اقتصادي كردن توليد برنج با گذر از كشاورزي سنتي ، كشاورزي دانش محور و علمي محقق مي شود.

تعداد مشاهده خبر7 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal