شـيـر پـسـتـه در كـشـور تـولـيـد شــد
1387/06/05


رييس موسسه تحقيقات پسته كشور اظهار كرد: توسط محققان اين موسسه، در يك پروژه تحقيقاتي شير پسته توليد شد.

دكترامان‌الله جوانشاه در گفت‌وگو با (ايسنا)، با اشاره به اينكه ميوه‌هاي خشكباري، منابع مهم غني از پروتئين و چربي‌اند و امروزه به عنوان منابع اصلي روغن‌هاي گياهي خوراكي به حساب مي‌آيند، گفت: پسته به عنوان محصول تجاري و ارزشمند در اين گروه از مواد غذايي قرار گرفته و سرشار از مواد معدني، پروتئين و ويتامين‌هاست.

وي با يادآوري اينكه طي سال‌هاي اخير نيز توليد محصولاتي همچون كره پسته و حلواي پسته مورد بررسي قرار گرفته است، ادامه داد: يكي از فرآورده‌هاي پروتئيني پسته توليد عصاره شيرمانندي است كه درخصوص برخي دانه‌هاي ديگر(سويا، بادام، كنجد)،در دنيا و همچنين ايران متداول شده است كه در اصطلاح به آن شيرگياهي مي‌گويند.

او اضافه كرد: باتوجه به خواص غذايي بالاي شيرپسته، جهت شناساندن اين محصول و بهبود كيفيت آن بر اساس ذائقه مصرف‌كنندگان ايراني، تهيه اين محصول در يك طرح تحقيقاتي در موسسه تحقيقات پسته كشور در (رفسنجان) به اجرا درآمده است.

جوانشاه با بيان اينكه در اين طرح تهيه شيرپسته از دانه كامل و سپس فرمولاسيون آن براساس فاكتورهاي بازارپسندي محصول مورد بررسي قرار گرفت، ادامه داد: باتوجه به اينكه در پروسه اندازه‌گيري آفلاتوكسين براي صادرات پسته مقادير قابل توجهي پسته (با پوست استخواني) آسياب شده و پس از احراز سلامت آن‌ها، آردهاي پسته تهيه شده دور ريخته مي‌شود، لذا در اين پروسه سعي بر اين است كه ازهدر رفتن اينگونه پسته‌ها (عاري از آلودگي) جلوگيري به‌عمل آمده و براي تهيه شيرپسته مورد استفاده قرار گيرد.

 

رييس موسسه تحقيقات پسته كشور با اشاره به اينكه شيرپسته داراي ويژگي‌هاي برجسته و درخور توجهي است، گفت: چربي شيرپسته(درصورت استفاده از دانه كامل) به‌دليل اينكه بيشتر آن را اسيدهاي چرب غير اشباع تشكيل مي‌دهد و فاقد كلسترول است، در گروه چربي‌هاي مفيد قرار دارد.

او اضافه كرد: كربوهيدرات‌هاي شيرپسته در مقايسه با شير گاو فاقد قند لاكتوز است، بنابراين مشكل جذب لاكتوز در بدن انسان رفع خواهد شد.

به گفته جوانشاه، از ديگر نكات حائز اهميت در اين نوع شير طعم پسته‌اي آن است كه برخلاف ساير طعم‌هاي گياهي، مطلوب بوده و از اين لحاظ بر ساير طعم‌هاي مشابه شيرسويا برتري دارد.

وي ادامه داد: شيرپسته حاوي مقادير قابل توجهي ويتامين A، پتاسيم، سديم، اسيدآسكوربيك، آهن و درصد بالاي پروتئين است كه استفاده از آن در رژيم غذايي روشي مناسب براي حفاظت در مقابل بيماري‌هاي قلبي، پوكي استخوان، تقويت سيستم ايمني بدن، سلامت چشم، كاهش كلسترول، جلوگيري از سرطان، آلزايمر و سنگ كليه است.

لازم به ذكر است كه مصرف يك انس مغزپسته( 3/28) مي‌تواند بيش از 10 درصد نياز روزانه بدن انسان را به كالري، فيبر غذايي، ويتامين b6،تيامين ، فسفر، منيزيم و مس را تامين كند.

اداره كل روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي

pr@agri-jahad.ir

Pr@maj.ir

تعداد مشاهده خبر12 بار
تصاویر مرتبط

نوع فایل نام فایل توضیحات
تفاهم نامه.pdf
1 

مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal