* توليد روغن در كشور به تجديدنظر كلي نياز دارد
سرويس: كشاورزي و دامپروري
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
بايد تجديدنظري كلي در مورد دانههاي روغني و توليد روغن در كشور صورت بگيرد.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا، محمدرضا اسكندري ـ وزير جهاد كشاورزي ـ امروز در مراسم صبحانه اتاق بازرگاني تهران با اشاره به لزوم راهاندازي نظام صنفي كشاورزي گفت: با راهاندازي اين نظام ميتوانيم از حقوق بخش كشاورزي دفاع كرده و بسياري از مشكلات آنها را حل كنيم.
وي درباره پيگيري موضوعات مختلف بخش كشاورزي افزود: بحثهاي مختلفي كه در اين جلسه عنوان شد بايد با معاونتهاي مربوطه آن هماهنگ شود و بسياري از مسائل توليدكنندگان محصولات كشاورزي مربوط به بخش صنعت است كه ما نميتوانيم در اين زمينه وقتي اختصاص دهيم.
اسكندري بيان كرد: در حال حاضر ميان توليد و صنايع تبديلي و تكميلي فاصله بسيار وجود دارد به طوري كه هيچ كدام از صنايع تبديلي و تكميلي هيچ كدام توليدكننده نيستند، در حالي كه اين صنايع بايد به سمتي پيش برود كه بخشي از مواد اوليه خود را تامين كنند كه اين امر شدني است.
اسكندري تصريح كرد: مشتريان نبايد هزينه جمعآوري و حمل و نقل شير از سراسر كشور براي كارخانهاي كه در تهران مستقر است را بپردازد، به طوري كه اين امر قيمتها را كيلويي 20 تومان افزايش ميدهد، لذا اگر قرار است به توليد فرآوردههاي لبني با قيمت واقعي صورت بگيرد بايد در كنار صنايع تبديلي محل توليد مواد اوليه آن نيز ايجاد شود.
وي متوسط قيمت شير خام خريداري شده از سوي صنايع را 260 تومان اعلام كرد و گفت: بسياري از فرآوردههاي لبني كه در بازار عرضه ميشوند، كنترلي بر قيمت آنها صورت نميگيرد. حال مگر چند درصد از محصولات كارخانهها تابع كنترل قيمت هستند كه اين چنين به وضع موجود اعتراض ميكنند.
وي درباره ايجاد پايانههاي گل و گياه گفت: با مذاكرات انجام شده مقرر شده وزارت بازرگاني سهم دولت در ايجاد اين پايانهها را تامين كند كه در اين راستا قرار شده خطوط هوايي در استان مركزي براي صادرات گل و گياه ايجاد شود.
وزير جهاد كشاورزي در ادامه با بيان اينكه كشور مشكلي در واردات مرغ و تخم مرغ ندارد گفت: ما براي تنظيم بازار به دنبال واحدهاي مرغداري كه تعطيل شده بودند، رفتيم اما تمام اين مرغداريها اقدام به جوجهريزي كرده بودند به طوري كه الان قيمت مرغ به 1600 تومان رسيده است.
وي با بيان اينكه بخش اعظم بخش كشاورزي در اختيار بخش خصوصي قرار دارد اظهار كرد: تنها واگذاري سهام شركت كشت و صنعت جيرفت باقي مانده است كه در سفر هيات دولت به كرمان نيز سهام آن واگذار خواهد شد كه در اين صورت ديگر 100 درصد بخش كشاورزي به بخش خصوصي واگذار ميشود كه در اين راستا تشكلها بايد پايبند برنامهريزيها باشند.
اسكندري بيان كرد: هنگامي كه ما در بخش كشاورزي با بحران مواجه ميشويم همه تشكلها كنار ميكشند كه در بحث كمبود مرغ در كشور نيز برخي از آنها گروكشي را آغاز كردند، لذا بخش خصوصي به جاي كنترل و كمك به حل بحران به دنبال سود خود هستند.
وي درباره صفر شدن تعرفه كنجاله گفت: مقرر شده بود كنجاله كيلويي 265 تومان به دست مرغدار برسد در حالي كه اين رقم به 315 تومان رسيد كه به همين خاطر نيز دولت تعرفه كنجاله را به صفر رساند. اگر قيمت كنجاله به 280 تومان براي تحويل به مرغدار برسد تعرفه آن را به 30 درصد افزايش خواهيم داد.
وزير جهاد كشاورزي گفت: قرار بود 300 هزار تن كنجاله براي ذخيرهسازي تحويل شركت پشتيباني و امور دام شود در حالي كه هنوز يك كيلو هم تحويل اين شركت داده نشد لذا بايد تجديدنظري كلي در مورد دانههاي روغني و توليد روغن در كشور صورت بگيرد.
وي درباره وارد كردن گوشت قرمز گفت: اگر قرار است كه گوشت وارد كنيم بايد به صورت دام زنده باشد كه بتوانيم از ساير محصولات آن نيز استفاده كنيم به طوري كه در حال حاضر به صورت رسمي دام زنده از سيستان و بلوچستان وارد ميشود و با توافق انجام شده با ارمنستان مقرر شده كه دام زنده در مرند كشتار شود.
اسكندري گفت: وزارت جهاد كشاورزي از اين پس به مراحل پس از توليد محصولات كشاورزي هم كار دارد و ما مدعي هستيم كه امور صنايع تبديلي نيز بايد به وزارت جهاد كشاورزي واگذار شود.
وي با اشاره به تشكيل 52 كميته راهبردي گفت: 21 كميته در زمينه امور محصولي، 20 كميته در زمينههاي موضوعي و 11 كميته در زمينههاي منطقهاي با حضور كارشناسان و بخش غيردولتي فعال هستند كه اين كميتهها استراتژي مربوط به مراحل انجام كارها در بخش كشاورزي را مشخص خواهند كرد.