استقبال 3 وزارتخانه براي گنجاندن آبزيان در سبد غذايي دانشجويان، دانش‌آموزان ، نظاميان و خانواده ها
1388/04/14

مدير كل دفتر بهبود كيفيت فرآوري و توسعه بازار آبزيان با اشاره به پاسخ سه وزارتخانه به نامه وزير جهاد كشاورزي گفت: سازمان شيلات با همكاري پرورش دهندگان بخش خصوصي آماده تامين ماهي مورد نياز براي مصرف دانشجويان، دانش‌آموزان و نظاميان و خانواده آنها به ميزان يك وعده در هفته است.

عيسي گلشاهي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، با اشاره به نامه مورخ 14 ارديبهشت 88 كه از سوي وزير جهاد كشاورزي به وزراي علوم تحقيقات و فناوري، دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و آموزش و پرورش مبني بر گنجاندن حداقل يك وعده غذاي آبزيان در جيره غذايي سه خانواده بزرگ دانش‌آموزان و فرهنگيان، دانشجويان و استادان و نيروهاي نظامي و خانواده‌هاي آنها، گفت: اين نامه با استقبال چشمگيري رو به رو شده است. وي گفت: در پي ارسال اين نامه كارگروه‌هاي مختلفي در استانها به رياست استانداري و با حضور نمايندگاني از سازمان شيلات و پرورش دهندگان بخش خصوصي آبزيان تشكيل شده و نسبت به اتخاذ راهكارهاي عملي تامين ماهي و آبزيان در سبد غذايي خانوارها اقدام شده است.

وي افزود: بر اساس قانون برنامه چهارم سرانه مصرف پروتئين خالص حيواني براي هر نفر در روز از 22 گرم پايان برنامه سوم توسعه بايد به 29 گرم در پايان برنامه چهارم برسد كه بر اساس اين هدف قانون سهم پروتئين آبزيان از رقم 22.55 گرم در روز به 4.55 گرم در روز بايد افزايش يابد. كه اين رقم تا پايان سال گذشته به 3.5 گرم رسيده است. مدير كل دفتر بهبود كيفيت فرآوري و توسعه بازار آبزيان افزود: هم اكنون 5 استان خراسان رضوي، تهران، آذربايجان غربي،‌ همدان و لرستان وارد مرحله اجرايي اين نامه شده‌اند و در 12 استان ديگر كارگروه مصرف تشكيل شده و ساير استان‌ها نيز در حال فراهم كردن مقدمات اين كار هستند.

گل‌شاهي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه سازمان شيلات ايران به عنوان يك سازمان دولتي متولي برنامه‌ريزي و توليد آبزيان مختلف توسط پرورش‌دهندگان بخش خصوصي و شركت‌هاي صيادي است، رونوشتي از اين نامه براي تامين آبزيان مورد نياز به اتحاديه‌هاي پرورش‌دهندگان آبزيان شامل اتحاديه ميگو، ماهيان سردابي و ماهيان گرمابي و نيز اتحاديه‌هاي صيادي شامل صيادي شمال و جنوب كشور ارسال شده و براي تامين نياز مصرف‌كنندگان ياد شده هماهنگ شده است. همچنين اتحاديه توليد كنسرو نيز در اين پروژه همكاري مي‌كنند. وي با بيان اينكه همه استان‌ها نسبت به پيگيري نامه وزير جهاد كشاورزي مبني بر فرهنگ‌سازي افزايش مصرف آبزيان در سبد خانوار استقبال كرده‌اند، گفت: جاي تقدير و تشكر از وزارت آموزش و پرورش و اداره كل تعاون و پشتيباني اين وزارتخانه دارد كه به طور موثر با اين نامه همكاري كرده‌اند. وي افزود: در برنامه چهارم توسعه براي جلوگيري از افزايش هزينه‌هاي پزشكي و نيز تامين سلامت مردم مصرف آبزيان مورد توجه قرار گرفته و براي اين مهم نياز به تغيير ذائقه مردم و نيز تغيير روش‌هاي طبخ آبزيان و تنوع محصولات آبزيان است كه در اين راستا تعداد محصولات شيلاتي از 5 محصول در پايان برنامه سوم به 15 محصول در انتهاي سال 87 افزايش يافته است. گل‌شاهي تصريح كرد:‌در سه ماه سال جاري سه محصول جديد شامل اشترودل ماهي، كنسرو ماهي تن با طعم سير و ناگت ماهي به محصولات آبزيان افزوده شد و در استان‌هاي مختلف با توجه به امكانات و فرهنگ محلي و بومي محصولات جديد براي ذائقه‌هاي گوناگون معرفي مي‌شود.وي با بيان اينكه ماهي به عنوان غذاي مقرون به صرفه در خانواده‌ها مطرح نشده است، گفت: خانم‌هاي خانه‌دار با يك كيلوگرم گوشت مرغ يا گوسفند مي‌توانند غذاي يك خانوار 4 نفره را تهيه كنند اما با يك كيلو گوشت ماهي نمي‌توانند چنين غذايي فراهم كنند در حاليكه ماهي ارزان‌تر از انواع گوشت قرمز در بازار است. وي افزود: در حال حاضر گران‌ترين نوع گوشت ماهي موسوم به ماهي شير به صورت فيله حداكثر 7 هزار تومان است در حاليكه قيمت گوشت گوسفند و گاو حداقل ده هزار تومان است و از طرفي صد در صد گوشت ماهي قابل خوردن بوده و آلايش كمتري نسبت به ساير انواع گوشت دارد. مدير كل دفتر بهبود كيفيت فرآوري و توسعه بازار آبزيان افزود: هر استان ساحلي به عنوان معين براي 3 استان غير ساحلي در تبادل فرهنگ‌سازي مصرف آبزيان همكاري مي‌كند. گل‌شاهي افزود: توليد محصولات شيلات در حال حاضر به 600 هزار تن در سال افزايش يافته و با توجه به سرمايه‌گذاري انجام شده در كشور و توان فني امكان پاسخگويي براي توليد سالانه 10 كيلوگرم آبزي براي هر ايراني وجود دارد كه بر اين اساس سالانه 750 هزار تن محصولات شيلاتي قابل توليد است. وي افزود: بر اساس هدف‌گذاري برنامه پنجم تا پايان اين برنامه يك ميليون تن محصولات شيلاتي در كشور توليد خواهد شد. بنابراين در صورت افزايش تقاضا براي مصرف آبزيان هيچ مشكلي از نظر تامين محصولات شيلاتي وجود ندارد. گل‌شاهي افزود: نكته مهم اين است كه پس از فرهنگ‌سازي مصرف آبزيان در خانوارهاي ايراني نياز به پايداري اين فرهنگ‌سازي است و هم اكنون در بسياري از كشورها براي از بين بردن مشكل بهداشت و كاهش هزينه درماني به سمت تغذيه‌درماني و مصرف آبزيان به عنوان غذاي سلامتي روي آورده‌اند. گل‌شاهي در مورد عرضه زنده ماهي در مراكز پر جمعيت گفت: با توجه به اينكه سازمان دامپزشكي مسئول نظارت بر سلامت فرآورده‌هاي خام آبزيان است، همكاري قابل توجهي با اين سازمان انجام مي‌شود و در حال بازنگري دستورالعمل‌هاي موجود و تدوين بخش‌هاي جديد براي اين گونه عرضه هستيم.

اداره كل روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي
pr@agri-jahad.ir
Pr@maj.ir

تعداد مشاهده خبر7 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal