امسال 2700 تن بادرشبو درآذربایجان غربی تولید می شود
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از آغاز برداشت گیاه دارویی بادرشبو در استان خبر داد و گفت: بر اساس براوردهای انجام شده امسال 2700 تن بادرشبو از سطح اراضی زیر کشت این محصول در استان برداشت می شود.
1398/05/22

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، عزیز امانی با بیان اینکه  گیاهی که به عنوان گیاه دارویی در استان کشت می شود گیاه بادرشبو یا به زبان محلی بادرشبی است نه بادرنجبویه، افزود: این دو گیاه هم از نظر گیاه شناسی و هم از نظر خواص دارویی با هم فرق دارند.

وی اضافه کرد: این استان از نظر سطح زیر کشت بیشترین سطح را در کشور در زمینه تولید بادرشبو به خود اختصاص داده است و در سال جاری 90 هکتار ازاراضی زراعی استان زیر کشت این محصول رفته است که 80 هکتار آن عمدتا در شهرستان ارومیه کشت شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: تعداد 5 واحد تولید عرقیات گیاهی  با ظرفیت سالانه 10 هزار و 400 تن جهت عرقگیری از محصول بادرشبو کشت شده در استان فعالیت دارند و عرق استحصالی  جهت مصرف در داخل استان و مازاد آن به خارج از استان صادر می‌شود.

امانی بیان کرد: بخشی از محصول تولیدی بادرشبو برای تهیه عرقیات به صورت صنعتی و توسط کارخانجات تولید گیاهی و بخشی نیز به صورت سنتی در کارگاه‌های کوچک عرقگیری و یا در منازل برای تولید عرقیات گیاهی استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بادرنجبویه برای اولین بار در سال گذشته در شهرستان ارومیه کشت شده، ادامه داد: این محصول گیاهی چند ساله بوده و این در حالی است که بادرشبو گیاهی یکساله و میزان تولید به سطح زیر کشت آن بستگی دارد.

لازم به ذکر است که گل و پیکر رویشی بادرشبو اعم از (برگها و ساقه‌های جوان) معطر هستند. مقدار اسانس با توجه به شرایط اقلیمی محل رویش متفاوت و بین 0.6تا 0.8 لیتر است. بادرشبو در مرحله گلدهی از بیشترین مقدار ماده موثره برخوردار است. بدین منظور برای استخراج اسانس اواخر مرحله گلدهی هنگامی که یک سوم گلها سبز رنگ شده باشند زمان مناسبی برای برداشت محصول می‌باشد.

مواد موثره پیکر رویشی این گیاه (عرق حاصل از تقطیر) آرام‌بخش و اشتهاآور است. اسانس بادرشبو خاصیت ضد باکتریایی دارد و از آن برای مداوای دل درد و نفخ شکم و تقویت قلب، همچنین در صنایع غذایی و نوشابه سازی و صنایع بهداشتی و آرایشی استفاده می‌شود.

در استان آذربایجان غربی با وجود تنوع گونه‌های گیاهی معطر از جمله گل سرخ، نعناع، مرزه، مریم گلی، شاه اسپـرم ترخون، بیدمشک و ده‌ها گونه دیگر راه‌اندازی واحدهای بزرگ اسانس‌گیری ضروری است.

تعداد مشاهده خبر9 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal