نقش تولید محصولات گواهی شده در افزایش سلامت جامعه / استفاده از تکنولوژی های نوین در جهت ارتقای ارزش افزوده محصولات کشاورزی
امروزه کشاورزی به عنوان تامین کننده اصلی غذای مورد نیاز مردم جامعه در دهه های اخیر شاهد پیشرفت های شگرفی شده و توانسته با افزایش کمیت تولیدات، سهم بسزایی را در افزایش امنیت غذایی ایفا نماید. توجه به مصرف نهاده های مختلف در سال های اخیر، اطمینان از کیفیت و سلامت مواد غذایی به طور جدی مورد توجه مسئولین و برنامه ریزان بخش کشاورزی و مردم قرار گرفته است .کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی خود برآیندی از وضعیت و کیفیت خاک، آب، نهاده ها و موجودات زنده است که تحت مدیریت درست می توان آن را ارتقا بخشید. تولید محصولات گواهی شده به عنوان گامی مهم در این عرصه به شمار می رود.
1398/05/13

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ، یحیی خلیلی رییس گروه محیط زیست و سلامت غذای سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در دوره آموزشی فعالیت مدیران کنترل کیفی محصولات کشاورزی استان در این خصوص گفت : با توجه به محدودیت های منابع و موانع پیش روی تولید و افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش سلامت و کیفیت غذا نیز امری ضروری بوده و استفاده بهینه از نهاده ها در محصولات گواهی شده به عنوان یک راهکار شناخته شده است .

وی اذعان داشت : ترویج فرهنگ استفاده از محصولات گواهی شده بدلیل داشتن حداقل آلاینده ها یا کمتر از حد مجاز و مطابق با استانداردهای مربوطه، نداشتن آفت کشها و سموم، به همراه داشتن عناصر مغذی و قابلیت ردیابی توسط نهادهای نظارتی، سلامت جامعه را در پی خواهد داشت.

خلیلی با اشاره به کاهش بروکراسیهای اداری از طریق الکترونیک کردن فرایندها، گفت : بر اساس قانون افزایش بهره وری ، علمی کردن فرآیند تولیدات کشاورزی در استان، باعث اشتغال زایی و ایجاد کد شناسایی برای بیش از 50 رکورد شناسایی محصولاتی که قابل ردیابی برای نهادهای ذیربط خواهد بود، می شود.

وی ادامه داد : در این فرایند علاوه برصدور کد شناسایی محصول 16 رقمی توسط سازمان جهادکشاورزی،  داشتن پروانه نشان حد مجاز آلایندهها نیز از سایر ویژگیهای این محصولات است که توسط اداره کل استاندارداستان صادر خواهد شد و از طریق کد 10 رقمی استاندارد نیز قابل پیگیری است .

خلیلی افزود: برای اجرای این دستورالعمل پایگاه اطلاع رسانی cerganic.maj.ir در وزارتخانه ایجاد شده و اطلاعات و دستورالعملها و قوانین مرتبط نیز در آن بارگذاری شده است که با استفاده از ظرفیت پنجره واحد خدمات الکترونیکی وزارت جهاد کشاورزی نسبت به طراحی سامانه مذکور اقدام شده که قابلیت ثبت نام رایگان و عدم مراجعه حضوری کشاورزان را دارد.

وی یاد آور شد: در این فرآیند اعطای پروانه نشان حد مجاز آلاینده ها و صدور پروانه مدیران کنترل کیفیت جزو مسئولیت سازمان ملی استاندارد بوده و از وظایف سازمان جهاد کشاورزی استان، اعطای کد شناسایی محصولات و آموزش و معرفی متقاضیان پروانه کنترل کیفیت خواهد بود.

خلیلی بیان کرد: در این راستا دوره آموزشی فعالیت مدیران کنترل کیفی محصولات کشاورزی ویژه فارغ التحصیلان کشاورزی به غیر از گرایش های شیلات ، دام و طیور، زنبور عسل و گرایش های مربوطه از مورخه 12 لغایت 14 مرداد ماه سال جاری به مدت سه روز در محل سالن همایش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و سالن همایش مرکز آموزش شهید باکری واقع درساختمان شماره یک سازمان جهاد کشاورزی استان با حضور بیش از 120 نفر از فارغ التحصیلان کشاورزی برگزار می شود.

استفاده از تکنولوژی های نوین در جهت ارتقای ارزش افزوده محصولات کشاورزی

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این دوره آموزشی بر لزوم استفاده از تکنولوژی های نوین در جهت ارتقای ارزش افزوده محصولات کشاورزی تاکید کرد و ادامه داد : خرده دهقانی و پایین بودن سطح سواد کشاورزان به منظور استفاده از فناوری های نوین از عمده دلایل معیشتی بودن بخش کشاورزی استان است که در این راستا باید با استفاده از ظرفیت فارغ التحصیلان بخش کشاورزی و به کارگیری دانش فنی در جهت ارتقای ارزش افزوده محصولات کشاورزی و افزایش سطح درامد و رونق اقتصادی بخش کشاورزی استان حرکت کنیم.

رسول جلیلی با بیان اینکه در حدود 38 درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است، ادامه داد : استقرار کشاورزی پایدار منجر به سود بخشی اقتصادی و اجتماعی می شود و یکی از اجزای تشکیل دهنده بسترهای کشاورزی خاک است که به عنوان بستر اصلی کشت کشت گیاهان و رشد آن محسوب می شود و در سلامت افراد جامعه تاثیر بسزایی دارد.

وی یاد اور شد :  استفاده از رژیم غذایی سالم و مناسب در کنار سایر عوامل خطر زای محیطی ایجاد سرطان از قبیل استرس ، تنش هایی محیطی  و ... می تواند نقش موثری در افزایش سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماریها داشته باشد.

تعداد مشاهده خبر8 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal