هماندیشی مدیران کل دامپزشکی استانها برای برنامهریزی بهتر در جهت ارتقای بهداشت عمومی و کنترل و پیشگیری از بیماریهای دامی در لرستان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در این نشست، با بیان این که اخیرا" در سازمان دامپزشکی فرآیند بهرهمندی از نیروهای توانمند استانها آغاز شده است، گفت: در این خصوص با هدف تکمیل کتابچه و اصلاح جداول نظارت بر فرآوردههای خام دامی در کشور، دستورالعملهای لازم برای آگاهسازی به استانها ابلاغ شده است.
دکتر علیصفر ماکنعلی از مدیران کل دامپزشکی استانها خواست تا معاونان سلامت ادارات دامپزشکی استانها را به رفع موانع موجود مدیریتی تشویق کنند و میزان مشارکت در کارگاهها را افزایش دهند.
وی با بیان این که جهت تسهیل خدمترسانی به ارباب رجوع در استانها، تفویض اختیارات لازم به استانها انجام شده است، اظهار امیدواری کرد تا از این موقعیت مناسب به نحو شایسته جهت خدمترسانی به مراجعان ادارات دامپزشکی استانها استفاده شود.
در این مراسم، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور به تشریح برنامههای بهداشتی و پیشگیری از بیماریهای واحدهای پرورش آبزیان و همچنین بررسی موانع ساماندهی واحدهای پرورش آبزیان غیرمجاز و کنترل بهداشتی و قرنطینه ای واردات تخم چشمزده و بچه ماهی پرداخت.
دکتر امرا.. قاجاری در بخشی از اظهاراتش پیرامون عملکرد دامپزشکی در حوزه مدیریت بیماریهای آبزیان، به روند موفقیتآمیز کنترل بیماری لکه سفید میگو و روند تولید میگو در کشور اشاره کرد که باعث رونق تولید در این بخش شده است.
وی افزود: با توجه به برنامههای سازمان شیلات کشور در توسعه پرورش ماهی در قفس الزامات بهداشتی تولید باید حتما" مد نظر قرار گیرد.
این مسوول همچنین در ارتباط با پرورش زالو نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور نیز از جمله مدیرانی بود که در زمینه برنامههای مدنظر دفتر خود به ذکر توضیحاتی پرداخت.
دکتر سید بهمن نقیبی در بخشی از سخنانش به طراحی برنامههای پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی و اجرای به موقع آن، تامین و توزیع واکسنهای استراتژیک دامی و راهکارهای جلوگیری از پرت واکسن و لزوم کنترل و پیشگیری از بیماری لمپی اسکین با توجه به افزایش موارد آن اشاره کرد.
وی همچنین به کاهش معنادار تعداد کانونهای تب برفکی گوسفندی و گاوی در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال 97 اشاره کرد.
در ادامه این گردهمایی، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور، برنامه اجرایی "طرح ارتقای کیفیت بهداشتی گوشت طیور" در سطح کشور را تشریح کرد که موجب ارتقای کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت گوشت طیور خواهد شد.
دکتر سامد برومندفر ضمن تشکر از مشارکت استانها به ویژه استانهای بوشهر، خوزستان، آذربایجان شرقی و اصفهان اعلام کرد: به زودی تفاهمنامهای با معاونت بهداشتی وزارت بهداشت برای نظارت بر عرضه اماکن فرآوردههای خام دامی امضا خواهد شد که اتفاق مهمی است.
به گفته وی، استفاده بهینه از ظرفیت قانونی ماده 34 در اولویت کاری دفتر نظارت است که وظایف مسوولان فنی و بهداشتی و صاحبان واحدها احصاء خواهد شد.
برومندفر با بیان این که موضوع نحوه تعیین عمر ماندگاری فرآوردههای خام دامی در کارگروه تخصصی دفتر نظارت مطرح شده که در شیوهنامه جدید دقیقا" تولید کننده باید اسناد معتبری ارائه دهد که در صورت اثبات این امر، سازمان دامپزشکی کشور در مورد آن تصمیمگیری خواهد کرد.
این مقام مسوول در ادامه با تشریح دستاوردها و برنامههای این دفتر به محورهای برنامه ارتقای کیفیت گوشت طیور نظیر برنامههای جدید این دفتر جهت تشویق استفاده کشتارگاهها از خط 2 و همچنین شناسنامهدار کردن و قابلیت ردیابی محصولات، تدوین و به روز کردن دستورالعملها و ... اشاره کرد.
در ادامه مراسم، مدیرکل قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کشور نیز در مباحث حوزه عملکرد قرنطینه در معاونت بهداشتی و پیشگیری، به بررسی مسائل تدارک زیرساختها و تدوین ضوابط مورد نیاز به منظور جلوگیری از حمل و نقل غیر مجاز دام و قاچاق و گزارش سامانه قرنطینه و مشکلات آن در کنار سیاستهای صادرات فرآوردههای خام دامی و واردات دام زنده پرداخت.
دکتر مسعود محمدیان با اشاره به ابلاغ دستورالعمل حمل و نقل، جابجایی و نگهداری دام زنده توسط هیات دولت، گفت: هرگونه جابجایی دام زنده باید مطابق این دستورالعمل و گواهی بهداشتی حمل صورت گیرد و وظایف سازمان دامپزشکی در این زمینه مشخص شده و ادارات کل دامپزشکی باید پیگیر امور مربوطه باشند.
وی با تاکید بر تائید تخلیه کلیه محمولهها در سامانه یکپارچه توسط ادارات کل دامپزشکی استان مقصد خطاب به مدیران کل دامپزشکی استانها توصیه کرد: با محمولههایی که تایید تخلیه در سامانه زده نمیشود و محموله به مقصد تعیین شده حمل نمیگردد طبق مقررات برخورد شود، در صادرات فرآوردههای خام دامی مطابق الزامات بهداشتی کشور مقصد اقدام شود و در سایر موارد مطابق بخشنامه چهارگانه ابلاغی سازمان اقدام گردد.
محمدیان در مورد مشکلات سامانه یکپارچه قرنطینه و انتظارات استانها گفت: این موارد در سامانه جدید پیش بینی میشود تا ضمن رفع مشکلات، ارایه خدمات دفتر قرنطینه و امنیت زیستی بدون مراجعه حضوری و با حداکثر تسهیل انجام گیرد و هدف و برنامه این دفتر ارایه خدمات با حداکثر تسهیل و بصورت غیر حضوری از طریق سامانه در قالب ضوابط بهداشتی – قرنطینهای باشد .
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور نیز در ادامه در حوزه مسائل مربوط به مرکز ملی تشخیص این معاونت، به تشریح اقدامات انجام شده در زمینه سطحبندی آزمایشگاههای کشور بر اساس دستورالعمل جدید ریاست سازمان با عنوان فرآیند نمونهبرداری و قضاوت فرآوردههای خام دامی، مواد اولیه و خوراک دام پرداخت.
دکتر قاسم رضاییانزاده نحوه استفاده از آزمایشگاههای همکار و شبکه ملی آزمایشگاهی به صورت فرااستانی و سایر اقدامات نظیر توسعه بهرهگیری از توان کارشناسان استانی و کارشناسان معین و همچنین بهبود تیم ممیزی، ثبت مستندات و لزوم توجه به مستندات تضمین کیفیت و استفاده از sop های به روز شده ارسالی را تشریح و به بحث و بررسی گذاشت.
مدیرکل دفتر دارو درمان معاونت تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور نیز در این گردهمایی با اشاره به این که بیش از 50 درصد مکاتبات سازمان دامپزشکی متعلق به این دفتر و گویای حساسیت ویژه این دفتر است، گفت: افزایش مشکلات این دفتر پس از بروز تحریمها از جمله چالشهایی است که باید با تنظیم اصولی دستورالعملها و همکاریهای بینسازمانی به کاهش آنها مبادرت ورزید.
دکتر اشکان زرگر با بیان این که تسهیل در تامین نهادهها و مواد اولیه مورد نیاز تولید کنندگان وظیفه مهم این دفتر است و تمام تلاشها بر این مبناست تا تولید با قدرت تمام ادامه یابد.
وی در ادامه به تبیین سیاستهای دارو و درمان سازمان، رصد و پایش و تامین و توزیع دارو ومواد بیولوژیک و موضوع بند ج ماده 2 قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و همکاری و نظارت بر عملکرد نظام دامپزشکی در زمینه وظایف واگذار شده و تطبیق با سیاست و ضوابط ابلاغی صدور پروانهها پرداخت .
در این مراسم، مهندس محمدرضا مومنی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور نیز از جمله مدیران ارشد سازمان بود که به ارائه دیدگاه ها و برنامههای این معاونت در زمینه وضعیت و مجوز جذب نیروی انسانی و تعیین تکلیف باقیمانده سهمیه استخدامی، نحوه اخذ شماره مستخدم افراد در شرف بازنشستگی فاقد شماره مستخدم، بهرهمندی کارکنان از ارتقای رتبه خبره به عالی و همچنین گزارش عملکرد بودجه سال 97 و برنامههای بودجهای سال 98 پرداخت و ضمن اشاره به اعتبارات طرح توسعه خدمات بهداشتی و درآمدهای ماده 14 گزارشی از وضعیت و برنامههای در دست اقدام سامانههای این سازمان و وظایف قابل واگذاری به استانها در حوزه دفتر وافای این معاونت را تشریح کرد.
لازم به ذکر است؛ گردهمایی شورای هماهنگی مدیران کل دامپزشکی استانها پس از دو روز بحث و بررسی پیرامون برنامهها و سیاستهای روز حوزه دامپزشکی و با جمعبندی و توصیههای مدیریتی دکتر علیرضا رفیعیپور رییس سازمان دامپزشکی کشور خطاب به مدیران کل استانها پایان یافت.