ابلاغ دستورالعمل جامع ضوابط و مقررات بهداشتي آماده سازي و بسته بندي شير خام

برنامه تضمين كيفيت و سلامت فراورده هاي دامي از جمله مهم ترين راهبردهاي وزارت جهاد كشاورزي در دوره اخير بوده است. در همين راستا، برنامه ملي پايش باقيمانده ها در شير خام چند سالي است كه از سوي سازمان دامپزشكي كشور اجرا مي شود. در اين برنامه وجود باقيمانده ها در شير خام توليد در كشور سنجش و با موارد مضر براي مصرف كننده به طور سيستماتيك برخورد مي گردد. اهميت اين برنامه بيشتر زماني مشخص مي گردد كه بدانيم  باقيمانده سموم قارچي يا به اصطلاح، آفلاتوكسين در اثر حرارت پاستوريزاسيون از بين نمي روند.به گزارش روابط عمومي سازمان دامپزشكي كشور،برخي برآوردها حاكي است، سهم هر يك از روش‌هاي توليد شير در كشور به ترتيب معادل 65-60 درصد براي روش سنتي و غيرصنعتي و 35-30 درصد براي روش صنعتي است. همچنين 55-50 درصد شير خام توليدي در كشور در صنايع شير (صنعت شير) و 50-45 درصد باقيمانده به روش سنتي مصرف مي‌شود يا در چرخه خودمصرفي قرار مي‌گيرد. ضروت ارتقا كيفيت اين بخش از شير مصرفي كه فرايند  پاستوريزاسيون را طي نمي كند، مدتهاست كه به صورت مطالبه اساسي توليدكنندگان و مصرف كنندگان در آمده است.

معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشكي كشور با بيان اين مطلب كه از اين پس گاوداري هاي شيري كه واجد شرايط بهداشتي لازم باشند مي توانند نسبت به آماده سازي و بسته بندي شير خام با رعايت ضوابط و مقررات بهداشتي دامپزشكي اقدام نمايند.

وي اظهار داشت: عرضه شير خام با توجه به تقاضاي مصرف كنندگان براي خريد اين محصول دامي در بسياري از مناطق كشور به شدت افزايش يافته است. از سوي ديگر شماري از گاوداري هاي صنعتي بزرگ در كشور كه شير خام را با بهترين كيفيت بهداشتي توليد مي كنند، متقاضي عرضه مستقيم اين محصول به مصرف كنندگان هستند. مشكوه مي‌افزايد: با توجه به مقررات مراجع بين المللي موجود در اين زمينه، سازمان دامپزشكي كشور با مطالعه شرايط توليد شير خام در كشور و تشكيل كارگروه هاي تخصصي و اخذ نقطه نظرات دانشگاه ها و اتحاديه صنفي مرتبط و با توجه به نتايج طرح ازمايشي در استان خراسان رضوي ، نسبت به تدوين دستورالعمل جامع ضوابط و مقررات بهداشتي آماده سازي و بسته بندي شير خام اقدام كرد كه اخيرا جهت اجرا به ادارات كل دامپزشكي استان ها ابلاغ گرديده است.

به گفته مشكوه، در اين دستورالعمل، علاوه بر مقررات مربوط به ساختمان، تاسيسات و تجهيزات گاوداري هاي واجد شرايط، مقررات مربوط به آماده سازي و بسته بندي و عرضه شير خام بيان شده است.

اين مقام مسئول افزود: علاوه بر بازرسي و مميزي بهداشتي و نمونه برداري هاي ادواري كه از سوي دامپزشكي در مورد گاوداري هاي بسته بندي كننده شير خام اعمال خواهد شد، اقدامات خودكنترلي مناسب شامل نظارت دكتر دامپزشك مسئول فني بهداشتي و نمونه برداري هاي لازم از هر بهر توليدي نيز پيش بيني شده است.

معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشكي كشور تاكيد كرد: در اين طرح صرفا شير خامي اجازه عرضه مستقيم دارد كه از گاوداري هاي داراي گواهي عاري از سل و بروسلوز توليد شده باشد و از نظر بارميكروبي در شرايط مناسب باشد و فاقد عوامل بيماري زا براي انسان باشد. وي تصريح كرد: شير خامي كه به اين صورت عرضه مي شود بايد پيش از مصرف توسط مصرف كننده حرارت داده شود.

1392/05/16
فایل ها :
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal