اجراي طرح بين المللي اصلاح ارقام پرمحصول برنج

رئيس موسسه تحقيقات برنج كشور گفت: طرح بين المللي اصلاح ارقام پرمحصول برنج با كيفيت پخت صدري، جهت ارتقاي كيفيت پخت ، عطر و طعم ارقام اصلاح شده، در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار ايرنا،  ناصر دواتگر در همايش ملي برنج ايراني در ساري افزود: اين طرح با همكاري مشترك موسسه بين المللي برنج و موسسه تحقيقات برنج كشور انجام مي شود كه اميدواريم طي زمان كوتاه تري منجر به معرفي ارقام با عملكرد بالا و كيفيت در حد ارقام بومي شود.

وي گفت: در سال هاي 90 و 91 سه رقم برنج كوهسار ، كشوري و گوهر معرفي شد كه از كيفيت پخت بهتري برخوردار هستند.

او به رويكرد موسسه تحقيقات برنج كشور در تقابل با چالش ها در عصر توسعه پايدار اشاره كرد و افزود: تا سال 2011توليد محصولات زراعي، 110 ميليون تن بود كه طي 30 سال آينده بايد سه برابر شود.

رئيس موسسه تحقيقات برنج كشور دست يابي به مديريت پايدار را نياز به مشاركت ذي نفعان و راهبرد كل نگري عنوان كرد و گفت: نياز به توليد بيشتر به خاطر افزايش جمعيت، تغيير اقليم، كاهش كميت و كيفيت آب، كاهش قدرت حاصلخيزي و باروري خاك ازجمله چالش هاي مديريت پژوهش در عصر توسعه پايدار است.

وي به كشت خشكه كاري در خوزستان اشاره كرد و افزود: كاهش مصرف آب و طول دوره رشد ، سهولت انجام عمليات كاشت و برداشت ، استفاده از روش ماشيني و صرفه جويي در ميزان بذر مصرفي از جمله مزاياي خشكه كاري برنج در خوزستان محسوب مي شود.

1391/12/02
فایل ها :
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal