اولویت وزارت جهاد کشاورزی در اصلاح و احیای باغ های میوه
مدیر کل میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: اصلاح، احیا و افزایش باغات میوه موجود از جمله محصول اساسی انگور اساسی‌ترین برنامه معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی است.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، مهندس روئین‌تن در نشست کمیته فنی انگور که با حضور مدیران باغبانی استان‌های انگورخیز کشور و محققان در مجموعه باغستان، اظهار داشت: عملیات بهزارعی و به‌باغی از جمله تغذیه مناسب، آبیاری به موقع، کنترل آفات و اصلاح ارقام، در جهت بهره‌وری باغات انجام می‌شود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر میانگین تولید انگور در کشور 12 تن است که در مقابل هزینه‌ها، درآمد و اقلیم قابل قبول نیست و هدف ما این است که در طول یک دوره پنج ساله میانگین عملکرد انگور به 30 تن در هکتار افزایش یابد.
روئین‌تن با اشاره به این که آب مهمترین نهاده بخش کشاورزی است، گفت: باید بپذیریم که درخت و آب لازم و ملزوم یکدیگرند و وزارت جهاد کشاورزی نیز برای بهره‌وری درست از آب و استفاده مناسب و اقتصادی کردن باغات دو برنامه در دست اقدام، سیستم آبیاری تحت فشار در باغات انگور و تجمیع باغات را دارد.
وی اضافه کرد: با اجرای این دو برنامه میزان مصرف آب 50 تا 60 درصد در هر هکتار کاهش می‌یابد و تولید 2 تا 3 برابر افزایش خواهد داشت بنابراین دولت به منظور تشویق و ترغیب کشاورزان در هر هکتار آبیاری تحت فشار 8 تا 10 میلیون تومان به عبارتی 85 درصد هزینه های اجرای این طرح را به کشاورزان و باغداران پرداخت می‌کند.
مدیر کل میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی به صادرات انگور و کشمش اشاره کرد و اظهار داشت: صادرات انگور در حال حاضر به دلیل تولید یکنواخت، بسته‌بندی و سیستم‌های حمل و نقل برای ما مقدور نیست اما باید بهره‌وری را از داخل باغ شروع کرد که با هرس خوب، کنترل آفات، تغذیه مناسب، ارقام خوب، آبیاری به موقع، سیستم داربستی کردن و یکنواختی کردن محصول از جمله فعالیت‌هایی است که می‌توان کیفیت صادرات انگور را بالا برد.
روئین تن تصریح کرد : در سال گذشته 114 هزار تن کشمش صادر شده که معادل 300 میلیون دلار است.
وی اظهار امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی مناسب و پرداخت یارانه به باغداران و کشاورزان و کارخانه‌های فرآوری کشمش بتوان افزایش تولید کشمش و کیفیت آن را بالا برد تا بتوانیم به 500 هزار تن برسانیم.
در این مراسم، مهندس حبیبی رئیس گروه میوه‌های دانه‌ریز وزارت جهاد کشاورزی نیز گفت: در سال آینده 860 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور طرح توسعه باغات در اراضی شیبدار اجرا می‌شود که از این میزان 20 درصد به کشت دیم باغات انگور اختصاص دارد.
وی با تاکید بر اجرای طرح توسعه باغات انگور در اراضی شیبدار مستعد کشور اظهار داشت: 12 تن عملکرد انگور در واحد سطح در کشور است که امید داریم با برنامه‌ریزی مناسب و اجرای طرح‌های نوین بتوان این میزان را به 24 تا 30 تن رساند.
حبیبی اصلاح باغات انگور موجود در سطح کشور، توسعه باغات انگور در اراضی شیبدار و توسعه گلخانه‌ها را از اهم طرح‌های در دست اقدام و اجرای معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی دانست.
وی، نداشتن برند مناسب برای کشمش و مناسب نبودن بارگاه‌های انگور و تغذیه را از مهمترین مشکلات این محصول دانست و تصریح کرد: داشتن برند خاص برای کشمش در کشور ضروری است و باید برنامه مدونی را برای ایجاد و توسعه بارگاه‌های کشور به صورت مدرن و بهداشتی داشته باشیم.
این مسوول مشکل تعذیه را بیشترین علت برای کاهش در محصولات انگور ذکر کرد و اظهار امیدواری کرد: با داشتن طرح تحقیقاتی خوب و جامع و به کارگیری آن در مزارع کشاورزی بتوانیم این مشکل را مرتفع کرد.
مهندس علی اکبری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز گفت: سطح زیر کشت تاکستان‌های کشور 290 هزار هکتار است که از این میزان 30 هزار هکتار به استان قزوین اختصاص دارد.
وی افزود: 2 میلیون و 750 هزار تن انگور در کشور تولید می‌شود که 300 هزار تن تولید انگور در استان قزوین است که رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
اکبری خاطرنشان کرد: این استان سالانه 50 هزار تن کشمش تولید می‌کند که رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
وی، جذب سرمایه‌گذار خارجی در بخش کشاورزی را لازم و ضروری دانست و ابراز امیدواری کرد با برنامه‌ریزی مدون بتوان سرمایه‌گذاران بیشتری را به سمت کشاورزی سوق داد تا شاهد رشد و شکوفایی بیشتر این بخش باشیم.



1394/11/17
فایل ها :
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal