وزارت جهاد کشاورزی
گستره نظارت بهداشتي دامپزشكي بر سلامت فرآورده هاي خام دامي از مزرعه تا لحظه مصرف
1391/11/30

رئيس سازمان دامپزشكي كشور، گفت: گستره نظارت سازمان دامپزشكي بر سلامت فرآورده هاي خام دامي از مرتع و جايگاه هاي نگهداري و پرورش دام آغاز و تا لحظه عرضه به مصرف كننده ادامه مي يابد.

به گزارش روابط عمومي سازمان دامپزشكي كشور، دكتر سيد محسن دستور، كنترل بهداشتي، نظارت بر نقل و انتقال دام، طيور و فرآورده هاي خام دامي، صدور گواهي بهداشتي، نظارت بهداشتي جايگاه ها، مراتع، محل نگهداري دام و ساير تاسيسات مربوط به پرورش دام، كارخانه هاي توليد خوراك دام و همچنين كشتارگاهها و كارخانه هاي بسته بندي فرآورده هاي خام دامي را بر عهده دارد.

وي هدف غايي از فرايند كنترل و نظارت بهداشتي فرآورده هاي دامي را  تامين سلامت مصرف كنندگان ذكر كرد و ادامه داد: كنترل بهداشتي فرآورده هاي دامي، شناسايي، ارزيابي و كنترل و مخاطره هاي فيزيكي، شيميايي و بيولوژيك را شامل مي شود.

رئيس سازمان دامپزشكي كشور، افزود: غذا مي تواند به عنوان يك حامل، بسياري از اجرام عفوني و غيرعفوني را در خود حمل كند كه در برخي موارد رشد جرم عفوني را حمايت كرده، به عنوان ناقل فعال و يا تنها نقش ناقل غيرفعال را ايفا كند.

به گفته وي، بيماري هاي غذازاد يا بيماري هاي منتقله از طريق مواد غذايي در گروه بيماري هاي روده اي قرار مي گيرند و به دنبال مصرف غذاهاي آلوده به ميكروارگانيسم هاي ناخواسته و يا سموم آن ها رخ مي دهند.

دكتر دستور افزود: در اين راستا توليد فرآورده هاي دامي سالم، پيشگيري و حذف فرآورده هاي فاقد كيفيت، ارتقا سطح بهداشت و كيفيت فرآورده هاي دامي  و كاهش ضايعات در دستور كار قرار گرفته است كه اين اهداف با برنامه هاي بهبود شرايط بهداشتي نگهداري و پرورش، اجراي طرح ملي پايش باقيمانده ها، ساماندهي كشتارگاههاي دام و طيور، نظارت بر حمل و نقل و همچنين توليد مرغ بدون آنتي بيوتيك دنبال مي شود.

تعداد مشاهده خبر6 بار
تصاویر مرتبط
tempShow
Powered by DorsaPortal