وزارت جهاد کشاورزی
شناسنامه‌دار كردن محصولات دامي در دستور كار سازمان دامپزشكي
1392/07/14

معاون بهداشت و پيشگيري سازمان دامپزشكي از آماده باش كامل براي ذبح و عرضه دام سالم در عيد قربان خبر داد و گفت: در اين روز اقدامات نظارتي تشديد مي‌شود و با همكاري شهرداري تهران در مناطق 22 گانه آماده نظارت بر ذبح شرعي و عرضه دام سالم هستيم.

به گزارش ايسنا، محسن مشكات كه در نشست خبري معاونان سازمان دامپزشكي به مناسبت هفته دامپزشكي سخن مي‌گفت، اظهار كرد: در مناسبت‌هاي ويژه مانند عيد قربان سازمان دامپزشكي به صورت كامل در تمامي استان‌ها و مناطق شهرداري كلان‌شهرها در حالت آماده باش قرار دارد تا نظارت خود را بر ذبح شرعي و عرضه دام سالم تشديد كند.

وي خاطرنشان كرد:‌ از چند سال گذشته تمامي امكانات و ناظران سازمان دامپزشكي در مراسم‌هاي ويژه‌اي مانند عيد قربان بسيج مي‌شوند تا در قالب‌ اكيپ‌هاي سيار يا مستقر در كشتارگاه‌ها بتوانند بر عرضه دام سالم نظارت كنند.

معاون بهداشت و پيشگيري سازمان دامپزشكي ادامه داد: امسال با همكاري شهرداري تهران محل‌هايي در مناطق 22 گانه تهران اعلام مي‌شود تا با نظارت كامل سازمان دامپزشكي امكانات و بسترهاي لازم براي ذبح شرعي و دسترسي به دام سالم فراهم شود.

رفاه حيوانات از مباحث اصلي سازمان جهاني بهداشت دام است

مشكات تاكيد كرد: رفاه حيوانات يكي از مباحث اصلي و عمده سازمان جهاني بهداشت دام است كه همواره مورد تاكيد قرار مي گيرد در اين راستا مذهب، فرهنگ، اقتصاد و مسائل اجتماعي در كشورهاي مختلف در ميزان رعايت كردن رفاه حيوانات بسيار موثر است.

وي اظهار كرد: حقوق حيوانات كه از نعمت‌هاي خداوندي هستند همواره مورد تاكيد قرار گرفته به گونه‌اي كه حتي در ذبح آن‌ها توجه مي‌شود تا از طريق شوك الكترونيكي اين امكان فراهم شود تا ذبح آن‌ها در حالت بي حسي صورت گيرد.

شناسنامه‌دار كردن محصولات دامي در دستور كار سازمان دامپزشكي

معاون بهداشت و پيشگيري سازمان دامپزشكي گفت: رديابي و هويت‌دار كردن محصولات دامي همواره در دستور كار سازمان قرار دارد چرا كه چنين مساله‌اي در قوانين مختلف از جمله قانون نظام جامع دامپروري مورد تاكيد قرار گرفته است.

مشكات افزود: در اين راستا دام‌هاي سبك و سنگين تحت سيستم و برنامه تعريف شده هويت‌دار مي شوند و همان گونه كه سازمان ثبت احوال تمامي اتفاقات و احوالات انسان‌ها را ثبت مي كند در اين سيستم نيز يك دام از زمان تولد تا ذبح همه اتفاقات و مراحل زندگي‌اش در اين سامانه ثبت مي‌شود.

وي ادامه داد: ابتدا هويت‌دار كردن دام‌هاي سنگين در دستور كار قرار خواهد گرفت و همان گونه كه شناسنامه‌دار كردن تخم مرغ و گوشت مرغ در استان قم به صورت آزمايشي آغاز شده است، اين طرح را نيز در مقياس آزمايشي اجرا خواهيم كرد.

خسارت دامداران با دريافت مطالبات سازمان پرداخت مي‌شود

معاون بهداشت و پيشگيري سازمان دامپزشكي گفت: سال گذشته حدود چهار ميليارد و صد ميليون تومان بابت بخشي از خسارت دامداران كه بيماري‌هايي مانند بروسلولز و غيره باعث شده بود تا دام‌هاي آن‌ها تلف شود، پرداخت شد كه حدود چهار ميليارد تومان ديگر نيز باقيمانده است و اميدواريم با دريافت مطالبات حدود 15 ميليارد توماني سازمان دامپزشكي از معاونت راهبردي رياست جمهوري اين خسارت هرچه سريع‌تر پرداخت شود.

پايش آنفلوآنزاي طيور در سال جاري

مشكات خاطرنشان كرد: سال گذشته ويروس‌هاي HH7 و H9 آنفولانزاي فوق حاد و ديگر سويه‌هاي آنفولانزاي پرندگان مورد بررسي قرار گرفت و پس از پايان پايش سراسري طيور به اين نتيجه رسيديم كه هيچ ردپايي از اين بيماري در كشور وجود ندارد.

 

وي ادامه داد: امسال نيز طرح پايش آنفولانزاي پرندگان در دست بررسي است كه به محض تمام شدن آزمايشات و بررسي‌هاي لازم نتايج آن اعلام خواهد شد.

براي عرضه شير فله‌اي سالم قانون ملاك عمل است

معاون بهداشت و پيشگيري سازمان دامپزشكي گفت: قانون وظايف هر يك از دستگاه‌هاي نظارتي از جمله سازمان دامپزشكي و وزارت بهداشت را مشخص كرده است كه براساس آن نظارت بر فرآورده‌هاي خام دامي پيش از فرآوري وظيفه سازمان دامپزشكي و پس از انجام فرايندهاي تبديل يا فرآوري وظيفه وزارت بهداشت است.

مشكات افزود: معاون وزير بهداشت در نامه‌اي به سازمان دامپزشكي پيشنهاد لغو دستورالعمل عرضه شير فله‌اي سالم را داده اما سازمان دامپزشكي درصدد است تا در آينده نزديك جلسه‌اي با وزارت بهداشت برگزار و اين طرح را به صورت كامل به مسوولان آن توضيح دهد.

وي تاكيد كرد: ابلاغ دستورالعمل عرضه شير فله‌اي سالم مهر تاييدي بر ماست‌بندي‌ها و دامداري‌هايي كه محصولات و فرآورده‌هاي لبني خود را به صورت فله‌اي و سنتي عرضه مي‌كردند، نيست اما روش جايگزيني است تا با فرهنگ سازي بتوان جلوي روش‌هاي نامناسبي كه مي‌تواند بيماري‌هاي مشترك انسان و دام را در كشور شايعه كند گرفت.

معاون بهداشت و پيشگيري سازمان دامپزشكي اظهار كرد: سازمان دامپزشكي بر اين مساله واقف است كه بيماري‌هاي مشترك انسان و دام و حفظ سلامت مصرف‌كنندگان شوخي‌بردار نيست كه بتوان براي پيشگيري و مراقبت از آن فرصت تعيين كرد اما پيش از اين كه مراكز عرضه شير فله‌اي سنتي با مجوز وزارت بهداشت فعاليت مي‌كردند هيچ مجوزي از سازمان دامپزشكي نداشتند و تاكنون نيز اين سازمان به هيچ دامداري مجوز چنين كاري را نداده است.

مشكات ادامه داد: شرايط اعلام شده در دستورالعمل ابلاغي سازمان دامپزشكي براي عرضه شير فله‌اي سالم آن قدر مشكل و داراي استانداردهاي دقيق است كه به نظر مي‌رسد بيشتر از 10 تا 15 دامداري بزرگ نتوانند مجوز عرضه شير فله‌اي سالم را دريافت كنند چرا كه سازمان دامپزشكي نيز براي حفظ سلامت مصرف‌كنندگان اهميت زيادي قائل است.

وي تاكيد كرد:‌ حتي اگر برخي از دامداري‌هاي بزرگ در كشور شرايط لازم براي عرضه شير فله‌اي خام را داشته باشند بايد بتوانند آن را در بسته‌بندي‌هاي بهداشتي و مورد تاييد سازمان دامپزشكي عرضه كنند و به مصرف‌كنندگان توصيه مي‌شود با رعايت مسائل بهداشتي آن را 15 تا 20 دقيقه در دماي 70 درجه حرارت دهند يا بيش از سه دقيقه بجوشانند.

تعداد مشاهده خبر7 بار
تصاویر مرتبط
tempShow
Powered by DorsaPortal