وزارت جهاد کشاورزی
كاهش ضايعات و افزايش ماندگاري محصولات كشاورزي با بهره گيري از پوشش هاي سلولزي
1388/10/08

رييس موسسه تحقيقات و فني و مهندسي كشاورزي گفت: استفاده از پوشش هاي سلولزي براي بسته بندي محصولات، كاهش ضايعات كشاورزي، كاهش آلودگي محيط زيست و افزايش ماندگاري محصولات را به دنبال دارد.ارژنگ جوادي، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود: مراقبت هاي پس از برداشت به ويژه بسته بندي مناسب، نقش اساسي در حفظ، نگهداري، افزايش ماندگاري و كاهش ضايعات كمي و كيفي محصولات كشاورزي دارد و در اين ميان بسته بندي مناسب ميوه جات و سبزيجات به دليل مصرف تازه خوري قابليت پايين انبار ماني و فساد پذيري بالا از اهميت ويژه اي برخوردار است. وي ادامه داد: هم اكنون بيشتر بسته بنديها از جنش پلاستيكي بوده كه به همين دليل استفاده از منابع  تجديد نشدني و غير قابل تجزيه و برگشت، مشكلات زيست محيطي زيادي را نيز به همراه دارد. جوادي با اشاره به اينكه سلولز از فراوانترين و ارزانترين منابع گياهي تجديد پذير بوده و جزء زائدات كشاورزي محسوب مي شود تصريح كرد: مشتقات سلولز خصوصيات تشكيل پوشش بسيار خوبي داشته و طي سالهاي اخير كاربرد پوشش هاي سلولزي در بسته بندي هاي مواد غذايي مورد توجه زيادي قرار گرفته است. رئيس موسسه تحقيقات فني و مهندسي با بيان اينكه طي پژوهش هاي انجام شده  اثر پوشش سلولزي بر عمر انبارداري و كيفيت چند محصولي باغي استراتژيك نظير شليل، سيب و گوجه فرنگي بررسي شده ، افزود: نتايج نشان داد كه استفاده از اين روس ضايعات محصولات تا 50 درصد كاهش داده و مدت نگهداري محصولات به ميزان 2 برابر كنوني افزايش مي يابد. وي گفت: كاهش افت رطوبت و وزن محصول، محافظت محصول در برابر نفوذ گازها و بخار آب و تجزيه پذيري و قابليت برگشت به طبيعت  از خواص عملكردي پوشش هاي سلولزي براي بسته بندي محصولات به شمار مي رود./

اداره كل روابط عمومي وزارت جهاد كشاورزي
pr@agri-jahad.ir
Pr@maj.ir

تعداد مشاهده خبر6 بار
تصاویر مرتبط
tempShow
Powered by DorsaPortal