وزارت جهاد کشاورزی
مرغ بدون آنتي بيوتيك در 15 استان كشور توليد مي شود
1390/12/06

معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشكي كشور گفت: مرغ بدون آنتي بيوتيك در بيش از 15 استان كشور در حال توليد است.محسن مشكات در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا در لرستان اظهار كرد: ترويج محصولات ارگانيك مانند مرغ سبز(مرغ بدون آنتي بيوتيك) يكي از اقدامات اين سازمان در راستاي بهبود كيفيت سلامت مواد غذايي است. وي در خصوص شرايط مرغداري‌هاي توزيع مرغ بدون آنتي بيوتيك، اذعان كرد: برخي از مرغداري‌هايي كه شرايط بهداشتي مناسبي داشته و با بقيه واحد ها فاصله متناسب دارند مي‌توانند اعلام آمادگي كرده و با هماهنگي و برنامه‌هاي اين سازمان محصولي سبز به بازار عرضه كنند. معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشكي كشور با اشاره به اينكه آنتي بيوتيك بيشترين داروي مورد استفاده در حيوانات است، اظهار كرد: سازمان دامپزشكي نيز براي كسانيكه تمايل به پرورش مرغ بدون آنتي بيوتيك ندارند طرحي ارائه داده است تا آنها طبق برنامه سازمان از آنتي بيوتيك ها استفاده كنند. مشكات گفت: دامپزشكاني كه گواهي پزشكي براي گله يا مرغداري امضا مي‌كنند، بايد پرهيز مصرف زمان دارو را نيز مشخص كنند تا اگر باقيمانده دارويي در آن محصول موجود است، تا قبل از ورود به بازار تصفيه شود. وي با بيان اينكه در ماه جاري تمامي مديران دامپزشكي سطح كشور طرحي جامع براي نظارت و كنترل بهداشتي در كليه فرآيندهاي زنجيره غذايي ارائه خواهند داد، گفت: در اين طرح از زمان توليد خوراك دام تا توزيع و مصرف، مواد غذايي تحت كنترل قرارمي‌گيرند تا آلاينده و مخاطره‌اي براي انسان‌ها نداشته باشند. مشكات با اشاره به اينكه در حال حاضر مركز تشخيص سازمان دامپزشكي و آزمايشگاه كنترل باقيمانده كشور در حال بررسي نمونه‌هاي مرغ سراسر كشور است، افزود: تا چند روز آينده نتايج اين آزمايش بيرون مي‌آيد و اگر آلاينده‌اي بيش از حد مجاز باشد، با ارائه راهكار مقدار آن را به حداقل خواهيم رساند. وي با اشاره به اينكه در بيشتر استان‌ها 10 واحد مرغداري وارد عرصه توليد مرغ سبز شده‌اند، خاطر نشان كرد: بنابر اين فرهنگ توليد مرغ بدون آنتي بيوتيك را در سطح كشور توسعه داده ومصرف اين مرغ جايگاه خاص خود را در بازار پيدا كند و همگان بدنبال خريد محصولي سالم باشند. معاون سازمان دامپزشكي گفت: براساس برنامه پنج ساله چهارم اين سازمان توانست به سرانه 29گرم پروتئين حيواني در روز برسد و اميد است با تلاش بيشتر در طول برنامه پنج ساله پنجم اين مقدار را به 35گرم افزايش دهيم. وي با اشاره به افزايش شش گرمي سرانه پروتئين حيواني روزانه در برنامه پنج ساله پنجم، بيان كرد: با توجه به روندي كه از نظر توسعه و رشد دامپزشكي كشور وجود دارد، اين رقم حاصل خواهد شد اما بايد كيفيت سلامت مواد غذايي را بالا برد و محصولي بدون هيچ گونه آلاينده به بازار عرضه كرد. مشكات با اشاره به اينكه يكي از بيماريهاي در حال توسعه در بين دام‌ها، تب برفكي است، تصريح كرد: تب برفكي بيماري بومي - منطقه‌اي است و ساليان زيادي است كه دام هاي سطح كشور به آن مبتلا مي‌شوند. معاون سازمان دامپزشكي كشور با تاكيد بر اينكه اين بيماري تب برفكي از كشورهاي شرقي وارد ايران مي شود، اظهار كرد: به دليل واگير بودن اين بيماري از طريق جاده، هوا و بار عامل آن به راحتي قابل انتقال است و سيستم GISكشور همه روزه در حال رصد كردن اين معضل است.

تعداد مشاهده خبر8 بار
تصاویر مرتبط
tempShow
Powered by DorsaPortal