نقش راهبردی استان های شمالی در تأمین امنیت غذایی کشور
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تأکید بر نقش راهبردی استان های شمالی در تأمین امنیت غذایی کشور، گفت: گیلان با وجود وسعت کمتر از یک درصدی، سهمی تعیینکننده در تولید محصولات کشاورزی کشور دارد و توسعه زیرساختهای آب و خاک، تجهیز و یکپارچهسازی اراضی و مدیریت منابع آبی، ضرورتی اجتناب ناپذیر برای حفظ تولید و امنیت غذایی ایران است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، صالح محمدی در شورای کشاورزی استان گیلان که در استانداری برگزار شد، تغییر اقلیم را یک چالش جهانی دانست و اظهار کرد: تغییر اقلیم و پیامدهای ناشی از آن، تولید غذا را کم کرده است.
وی محدودیت های آب، خاک و انرژی را از دیگر عوامل کاهش تولید غذا در جهان دانست و افزود: گیلان کمتر از یک درصد مساحت کشور را دارد، اما سالانه سه درصد محصولات کشاورزی کشور را تولید می کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ۳۲ درصد مساحت استان معادل ۴۳۱ هزار هکتار را اراضی کشاورزی دانست و خاطرنشان کرد: ۲۸ درصد جمعیت شاغل استان در بخش کشاورزی فعالیت دارند.
محمدی با بیان اینکه ۳۱۷ هزار هکتار اراضی زراعی، ۱۱۴ هزار هکتار اراضی باغی، ۲۴۵ هزار هکتار مرتع و ۵۶۴ هزار هکتار جنگل داریم، گفت: ۳۶.۷ درصد از جمعیت ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار نفری گیلان، روستانشین هستند.
وی با اشاره به مساحت ۱۴ هزار و ۴۴ کیلومتر مربعی گیلان، اضافه کرد: ۵۵ درصد اراضی کشاورزی استان، شالیزار است؛ از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار در گیلان، ۱۷۱ هزار هکتار تحت شبکه سد سفیدرود آبیاری می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، نیاز آبی بخش کشاورزی استان را ۲ هزار و ۲۰۰ میلیون مترمکعب دانست و خاطرنشان کرد: از ۱۸۰ هزار هکتار اراضی دارای قابلیت اجرای طرح تجهیز و نوسازی، در ۹۰ هزار هکتار آن انجام شده و نیازمند تامین اعتبار برای مابقی اراضی هستیم.
وی تدویم تقویم زراعی، استفاده از بذرهای گواهی شده و مرغوب، استفاده از کودهای پایه(NPK)، اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی، انتقال آب با لوله، لایروبی و تعمیق آب بندان ها، بتنی کردن انهار کشاورزی و... را از جمله اقدمات لازم برای مدیریت بهینه منابع آب دانست.
محمدی تسطیح و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی را موجب ورود مکانیزاسیون به عرصه دانست که کاهش هزینه تولید و سختی کار و مصرف نهاده را به دنبال دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی از مرمت و بازسازی و احیای ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار از آب بندان های استان خبر داد و متذکر شد: مطالعات خاکشناسی در ۴هزار و ۷۳۵ هکتار انجام شده است.