• 1404/05/29 - 12:55
  • - تعداد بازدید: 130
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:

حفاظت از جنگل‌ها هوشمند می شود

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در طرح‌‌های نوین جنگلداری، هوشمندسازی حفاظت از جنگل‌ها با استفاده از فناوری‌های نوین به‌صورت جدی دنبال می شود.

علی تیموری با بیان این مطلب در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، افزود: بر اساس تکلیف برنامه هفتم پیشرفت، برای جنگل‌های زاگرس طرح جنگلداری اجتماعی و برای جنگل‌های شمال کشور طرح جنگلداری نوین تدوین می‌شود و تمام موضوعات مرتبط از جمله هوشمندسازی حفاظت از جنگل‌ها در قالب همین طرح‌ها اجرا خواهد شد.

وی افزود: متأسفانه در برنامه ششم توسعه اقدام مؤثری در این زمینه انجام نشد، اما طی یک سال گذشته حدود ۵۰ درصد از جنگل‌های شمال در قالب ۲۸ حوزه آبخیز زیرپوشش طرح جنگلداری نوین قرار گرفته است و امیدواریم این طرح پس از انتخاب مجری برای حوزه‌های آبخیز از ابتدای سال آینده به اجرا درآید.

تیموری با اشاره به اهمیت فناوری اطلاعات در حفاظت از عرصه‌های جنگلی، تصریح کرد: جلوگیری از قاچاق چوب، اطفای حریق، جلوگیری از تخریب درختان و پایش منابع طبیعی بدون بهره‌گیری از فناوری‌های نوین امکان‌پذیر نیست و بر همین اساس استفاده از دوربین‌های دید در شب، پهپادهای مجاز، سنسورهای اعلام حریق و تجهیزات انفرادی ویژه نیروهای حفاظتی در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین از ایجاد منابع درآمدی پایدار در قالب طرح‌های جنگلداری نوین خبر داد و گفت: بخشی از هزینه‌ها و حقوق نیروهای حفاظتی از محل درآمدهای گردشگری و سایر ظرفیت‌هایی که قانون اجازه داده، تأمین خواهد شد.

وی درباره ادامه طرح شناسنامه‌دار کردن الکترونیک درختان جنگلی که به‌صورت پایلوت از سال 1400 در بخش هایی از جنگل زاگرسی استان کرمانشاه آغاز شده بود، گفت: شناسنامه دار کردن درختان جنگلی برای پایش و حفاظت هوشمند نیز در طرح جنگلداری نوین گنجانده شده است.

بنابراین گزارش، در طرح شناسنامه‌دار کردن الکترونیک درختان جنگلی، با نصب تراشه‌های الکترونیکی در داخل تنه درخت و با بهره‌گیری از دستگاه مخصوص قرائت‌کننده (Reader)، امکان پایش هوشمند درختان در زمینه حفاظت در برابر هرگونه آسیب طبیعی و یا غیرطبیعی از جمله قطع احتمالی درختان توسط افراد و مقابله با آفات و بیماری‌ها فراهم می‌شود.

  • گروه خبری : اخبار روز,اخبار تایپی
  • کد خبر : 210104
فرحناز هاشمی خبرنگار
خبرنگار

فرحناز هاشمی خبرنگار