• 1402/11/18 - 10:08
  • - تعداد بازدید: 15
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بهره‌برداری از 5 گونه اقتصادی و دو گونه شبه تون در کشور

 

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، از بهره‌برداری 5 گونه اقتصادی و دو گونه شبه تون در کشور خبر داد و گفت: تا سال 1405 میزان صید تون‌ماهیان از 310 به 340 هزار تن خواهد رسید که روند تجارت برای این گونه تا 16 میلیون دلار صادرات محصول را نشان می‌دهد.
 به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات، محمود بهمنی در همایش ماهیگیری مسوولانه که با تاکید بر زنجیره ارزش تون‌ماهیان برگزار شد، با اشاره به بهره‌برداری از 5 گونه اقتصادی و دو گونه شبه تون در ایران، گفت: بیشترین میزان صید در کشور ایران به ترتیب در آب‌های استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر انجام می‌شود.

وی درباره صید تون ماهیان در جهان، افزود: در صنعت کنسرو، بیشترین درصد صید تون ماهیان در سال 2021 به میزان 66 درصد از اقیانوس آرام، 25 درصد از هند و 9 درصد از اطلس بوده است.

به گفته رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، بیشترین درصد صید تون ماهیان به روش پرساین بوده که میزان صید جهانی از 5 میلیون تن در سال 2018 به 7.9 میلیون تن در سال 2021 رسیده است.

وی تصریح کرد: نکته مهم در صید به تفکیک ادوات صید، روش‌های صید اختصاصی بوده که در جهان به طور عمده به صورت روش پرساین است.

بهمنی از رشد روش صید لانگ لاین در کشور ابراز امیدواری کرد؛ در آینده به کمک سازمان شیلات ایران، بخش خصوصی و بهره‌برداران این روش صید جایگزین روش‌های دیگر شود.

وی گفت: تا سال 1405 میزان صید از 310 به 340 هزار تن خواهد رسید که روند تجارت برای این گونه تا 16 میلیون دلار صادرات محصول را نشان می‌دهد.

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به رشد قابل توجه این حوزه از سال 2010 تا 2019 اشاره کرد و افزود: به طور عمده میزان صادرات در این گونه مربوط به گونه تون زرد باله بوده است.

وی به اهمیت ایجاد ارزش افزوده از ضایعات تون ماهیان پرداخت و تصریح کرد: 50 درصد تون ماهیان تبدیل به کنسرو و مابقی آن تبدیل به ضایعات می‌شود که نیازمند عزم ملی برای حل این موضوع با همراهی بخش‌های مختلف است.

بهمنی از بخش‌های مختلف و سازمان‌های مرتبط از نظارت تا صدور مجوز صید تون ماهیان خواست تا همراهی بیشتری در این حوزه برای رونق این بخش داشته باشند.

وی یادآور شد؛ براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تولید کرم‌های آبرسان پوست از روغن ماهی و همچنین دستیابی به دانش فنی استخراج روغن ضایعات ماهی به منظور تولید شل کننده عضلانی در دستور کار قرار دارد.

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور همچنین، به تولید الیاف از کلاژن پوست و استخوان‌های سر ماهیان با مصارف پزشکی در درازمدت اشاره کرد و گفت: تولید املاح معدنی از فرآورده‌های جانبی تون ماهیان با مصارف غذایی دارویی و پزشکی نیز از دیگر برنامه‌های بلندمدت این موسسه تحقیقاتی است.

به گفته وی پرورش تون ماهیان در قفس نیز دارای اهمیت بسیاری است و در برنامه‌ آینده تحقیقاتی این موسسه قرار دارد.

  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 35691
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی