• 1404/08/23 - 12:06
  • - تعداد بازدید: 1171
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نوری در مراسم افتتاح گلخانه ۱۰ هکتاری شبستر:

ارتقای بهره‌وری کلید عبور از بحران آب است/ صدور مجوز برای گلخانه‌های کوچک‌مقیاس

وزیر جهاد کشاورزی، ارتقای بهره‌وری را تنها راه عبور از بحران آب دانست و گفت: توسعه گلخانه‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین از سیاست‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقای بهره‌وری و ادامه تولید است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری در جریان سفر به آذربایجان شرقی و با حضور در آئین افتتاح گلخانه ۱۰ هکتاری قند عسل آذرآبادگان شبستر، امنیت غذایی را اصلی‌ترین اولویت کشور دانست و با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی آب بخش کشاورزی، تأکید کرد: حرکت به سمت بهره‌وری، فناوری‌های نوین و توسعه گلخانه‌ها تنها راه عبور از چالش‌های موجود است.

 

وی این پروژه را اقدامی همسو با سیاست‌های کلان بخش کشاورزی و نیازهای کشور دانست و از تلاش‌های صورت گرفته توسط سرمایه‌گذار و متولیان امر قدردانی کرد.

 

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی و تاکید بر آن در قانون اساسی، بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، افزود: وقایع جنگ اوکراین و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، ضرورت توجه به این حوزه را بیش از پیش آشکار کرد.

 

نوری با بیان این که وزارت جهاد کشاورزی با چالش‌های جدی در حوزه منابع آب مواجه است، افزود: میزان آب اختصاص یافته به کشاورزی کاهش یافته و به ۴۵ میلیارد مترمکعب رسیده است.

 

وی با اشاره به محدودیت‌های خاک و کاهش منابع طبیعی، تأکید کرد: افزایش بهره‌وری تنها راه ادامه تولید است.

 

وزیر جهاد کشاورزی توسعه گلخانه‌ها را محور افزایش تولید و از سیاست‌های اصلی وزارت دانست و گفت: گلخانه‌ها نفش مهمی در افزایش تولید دارند به طوری که گلخانه‌های سنتی نیز می‌توانند تا ۶ برابر بهره‌وری را افزایش دهند.

 

وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر عدالت در بخش کشاورزی گفت: برای نخستین‌بار سند توسعه عدالت‌محور در کشاورزی تدوین شده و بر همین اساس، صدور مجوز گلخانه‌های کوچک‌مقیاس برای بهره‌برداران آزاد شده، تا عدالت اجرایی شود.

 

نوری در خصوص واردات محصولات اساسی بیان کرد: ۲۵ درصد محصولات کشاورزی از نظر وزنی و ۱۵ درصد از نظر ارزشی وارد می‌شود

 

وی افزود: تراز تجاری کشاورزی از منفی ۱۱ میلیارد دلار به منفی ۸ میلیارد دلار رسید، اما باید این تراز را مثبت شود.

 

وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: رئیس سازمان امور اراضی و رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی موظف هستند مکانی برای ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در استان تعیین کنند.

 

به گفته وی، با حمایت استاندار زیرساخت‌های لازم فراهم خواهد شد تا استان نقش پیشرو خود را در تجارت بین‌المللی ایفا کند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدی,اخبار تایپی
  • کد خبر : 229950
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید