قلع و قمع گسترده تغییر کاربریهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی مازندران
مدیران جهاد کشاورزی شهرستانهای آمل، ساری، چالوس و سوادکوه از اجرای احکام قضایی برای قلع و قمع ساختوسازهای غیرمجاز و آزادسازی بخش قابل توجهی از اراضی کشاورزی استان خبر دادند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان مازندران، در راستای صیانت از اراضی زراعی و باغی و جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز، مجموعهای از اقدامات قانونی در چند شهرستان استان با هماهنگی دستگاه قضایی، یگان حفاظت اراضی و نیروهای انتظامی اجرا شد که طی آن هزاران مترمربع از اراضی کشاورزی به چرخه تولید بازگشت.
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با اشاره به اجرای احکام قانونی در این شهرستان اظهار کرد: با پیگیریهای مستمر مرکز جهاد کشاورزی گزنگ و واحد حقوقی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، دو فقره بنای احداثی به مساحت حدود هزار مترمربع با دستور قضایی موضوع ماده ۳ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها قلع و قمع شد.
هادیزاده افزود: در اقدام دیگری و با اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ این قانون، حدود ۱۰ هزار مترمربع از مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی حوزه فعالیت مرکز جهاد کشاورزی رودبار شناسایی و با حکم قضایی قلع و قمع شد. وی ادامه داد: این عملیات با حضور اکیپ اجرای احکام متشکل از حراست، کارشناسان حقوقی، رئیس مرکز جهاد کشاورزی رودبار، یگان حفاظت اراضی و گشت ۱۳۱ مدیریت جهاد کشاورزی و با همراهی پلیس پیشگیری انجام شد و طی آن ۴۰ فقره تبصره ۲ ماده ۱۰ در قالب ۴۴ پلاک تفکیکی و یک بنای نیمهکاره تخریب و اراضی به وضعیت اولیه بازگردانده شد.
سید اسماعیل علوی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری نیز از آزادسازی بخشی از اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد و گفت: با اجرای دستورات قضایی در چارچوب تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، ۲ هزار و ۶۰۰ مترمربع از اراضی کشاورزی شهرستان ساری آزادسازی و به چرخه تولید بازگردانده شد.
در شهرستان چالوس نیز اقدامات مشابهی در راستای جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز انجام شد. درزی نیا مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چالوس در این زمینه اظهار کرد: در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، ساختوسازهای غیرمجاز در اراضی روستای پردنگون به مساحت یک هکتار شامل ۳۵ قطعه مورد رسیدگی قرار گرفت. عباس درزینیا افزود: در این عملیات مواردی نظیر دیوارکشی، فنسکشی، تفکیک قطعات، احداث انباری و یک بنای نیمهکاره که خارج از ضوابط قانونی در اراضی کشاورزی ایجاد شده بود، قلع و قمع شد.
همچنین سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه از اجرای حکم قضایی برای برخورد با تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی این شهرستان خبر داد. عباسعلی پورمند گفت: در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، ۳۰ مورد قطعهبندی و دیوارکشی غیرقانونی در سطح ۹ هزار و ۵۰۰ مترمربع از اراضی کشاورزی روستای پالند قلع و قمع شد.
مدیران جهاد کشاورزی این شهرستانها با تأکید بر عزم جدی در حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی اعلام کردند: اجرای این احکام با هدف جلوگیری از خردشدگی اراضی، مقابله با ساختوسازهای غیرمجاز و حفظ ظرفیت تولید در بخش کشاورزی انجام شده است و از شهروندان خواستند در صورت مشاهده هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز، موضوع را از طریق مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، مراکز تابعه یا سامانه ۱۳۱ امور اراضی کشور اطلاعرسانی کنند.