• 1405/01/31 - 08:47
  • - تعداد بازدید: 35
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ممنوعیت ورود دام به مراتع خراسان شمالی تا ۱۵ اردیبهشت

رییس اداره امور مراتع منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی از ممنوعیت ورود دام به مراتع این استان تا ۱۵ اردیبهشت خبر داد و گفت: طبق قانون حفاظت و بهره‌برداری، دامداران مجاز به ورود دام به مراتع فقط از تاریخ مذکور هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی مسعود حلیمی افزود: ورود دام پیش از تاریخ مقرر، طبق قانون مشمول جریمه خواهد شد. این جریمه‌ها شامل هر روز تعجیل در ورود دام به مراتع و برای هر تعداد دام اضافه به‌صورت جداگانه اعمال می‌شود.

 وی تاکید کرد: ورود زودهنگام دام به مراتع نه تنها به گیاهان تازه‌رویش آسیب می‌زند بلکه خطر وقوع سیلاب و روان‌آب‌ها را نیز افزایش می‌دهد. گیاهان تازه‌رویش باید فرصت کافی برای رشد و استحکام ریشه پیدا کنند تا از آسیب‌های احتمالی جلوگیری شود.

حلیمی با اشاره به خطرات ورود دام پیش از موعد در شرایط اکولوژیکی و بارندگی‌های بهاری، عنوان کرد: خاک مراتع در این زمان به دلیل رطوبت بالا آسیب‌پذیر است و حرکت دام‌ها می‌تواند منجر به لگدکوب شدن خاک شود که این امر نفوذ آب و رشد گیاهان را مختل کرده و خطر سیلاب را تشدید می‌کند.

رییس اداره امور مراتع منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برای دامدارانی که در دو فصل چرای متوالی دچار تخلف شوند، در نوبت اول اخطار داده می‌شود و در صورت تکرار تخلف، پروانه چرای دام آن‌ها ابطال خواهد شد. برای دامداران بدون پروانه چرا نیز پرونده تخلف به مراجع قضایی ارسال می‌شود.

وی در پایان از مردم خواست در صورت مشاهده تخلف، موضوع را از طریق تلفن گویای ۱۵۰۴ به کارشناسان مربوطه گزارش دهند تا پیگیری‌های لازم انجام شود.

  • گروه خبری : استان خراسان شمالی
  • کد خبر : 258204
کلمات کلیدی
مرضیه کوشش خراسان شمالی
خبرنگار

مرضیه کوشش خراسان شمالی