• 1404/08/06 - 09:38
  • - تعداد بازدید: 5
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رتبه اول فاروج، در تولید انگور خراسان‌شمالی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فاروج گفت: شهرستان فاروج با زیر کشت ۲ هزار و ۷۱۰ هکتار باغ انگور رتبه ‏اول استان را از نظر سطح زیر کشت دارد‎.‎

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی،ابراهیم شمشیری افزود: میانگین عملکرد تاکستان‌های شهرستان فاروج ۱۲ تن و ۵۳۰ کیلوگرم در هکتار که رقم غالب در شهرستان، سلطانی بی‌دانه (کشمشی) است.

 وی ادامه داد: در سال‌های اخیر تاکستان‌های شهرستان به دلیل سرمازدگی و خشکسالی و آفات دچار خسارت شدید شده است.

 مدیر جهاد کشاورزی فاروج گفت: قطب تولید انگور شهرستان در بخش خبوشان با مرکزیت شهر تیتکانلو است که بیش از ۹۵ درصد بافت جمعیتی این بخش تاک‌دار هستند و به طور مستقیم و غیرمستقیم اقتصاد خانواده وابسته به این محصول است .

 شمشیری با بیان اینکه شهرستان فاروج دارای ۲ واحد فعال بسته‌بندی کشمش با ظرفیت سالیانه یک هزار و ۵۰۰ تن است، گفت: ترویج کشت ارقام مقاوم و پر بازده و اقتصادی و اجرای طرح فراز (داربستی) و آبیاری زیر سطحی از جمله راهکارهای افزایش بهره‌وری و حفظ و بهبود تاکستان‌ها است.

 وی ادامه داد: ۱۲ رقم انگور در شهرستان فاروج کشت و تولید می‌شود که شامل انگورهای سلطانی، کشمشی، لعل، سبز انگور، صحابی، خلیلی، یاقوتی، عسگری، گلبرگ طبق، شصت عروس، انگور سیاه و فخری است.

 مدیر جهاد کشاورزی فاروج اظهار کرد: رقم غالب انگور منطقه، سلطانی بی‌دانه است که بیشتر جهت تهیه کشمش استفاده می‌شود.

شمشیری گفت: انگور شهرستان باکیفیت بسیار بالا به بازارهای سطح استان و استان‌های دیگر از جمله آذربایجان غربی حمل و بعد از فراوری و تولید کشمش به کشورهای خارجی صادرات می‌شود.

 وی افزود: ارقام جدید سرشاخه کاری شده در شهرستان ۱۴ رقم از جمله ترکمن ۴، رشه، فیلم سیدلس، کندری، کریسمون، اتم رویال، اتم کینگ، رد گلاب، شاهانی سیاه، اسکارلت، ممبرایمه، سردشت، خلیلی سیاه، خوشناور، کشمشی قرمز بیدانه است .

مدیر جهاد کشاورزی فاروج تأکید کرد: بخشی از سطح باغات انگور فاروج در سال‌های گذشته به دلیل پایین‌بودن قمیت انگور و کشمش و نبود صادرات و بازار مناسب و افت سطح منابع آبی و بالارفتن هزینه‌های نگهداری باغ از بین رفته و با محصولات دیگر از جمله زعفران جایگزین شده است.

 شمشیری در ادامه با اشاره به اینکه طرح اجرای طرح «فراز» در تاکستان‌های فاروج تأثیر زیادی بر افزایش بهره‌وری داشته است، گفت: افزایش عملکرد در واحد سطح به دلیل استفاده مناسب از فضا، تسهیل در عملیات داشت و برداشت، نفوذ نور بیشتر به داخل تاج بوته‌ها و تهویه بهتر و واپایش بهتر آفات و بیماری‌ها از مزایای این طرح است.

وی کاهش ضایعات ناشی از بارندگی در زمان برداشت، کاهش هزینه‌های مربوط به مدیریت تاکستان‌ها، امکان اجرای عملیات به‌صورت ماشینی که منجر به کاهش هزینه‌های داشت از جمله شخم سالیانه، آبیاری، سم‌پاشی، کوددهی و حتی عملیات هرس می‌شود و بهبود کیفیت محصولات تولید شده را از دیگر مزایای اجرای طرح فراز برشمرد.

  • گروه خبری : استان خراسان شمالی
  • کد خبر : 225367
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی ارش شایان
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی ارش شایان