• 1404/04/24 - 15:54
  • - تعداد بازدید: 10
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بررسی وضعیت صید شاه‌میگوی سد ارس در استان

جلسه‌ای با هدف بررسی وضعیت ذخایر شاه‌میگوی آب شیرین در سد ارس و رسیدگی به درخواست بهره‌برداران محلی،  با حضور معاون مرکز تحقیقات آرتمیای کشور و رئیس پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری دانشگاه ارومیه و سایر اعضا، در محل این مدیریت برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در این نشست، معاون مرکز تحقیقات آرتمیای کشور و رئیس  پژوهشکده آرتمیا آبزی‌پروری دانشگاه ارومیه نیز حضور داشتند و ابعاد زیست‌محیطی، علمی و نظارتی صید این گونه ارزشمند مورد بررسی قرار گرفت.

منصور لطفی مدیر شیلات و آبزیان استان گفت: طبق گزارشات مستند و مطالعات میدانی انجام‌شده در سد ارس، از نیمه دوم سال ۱۳۹۷ با هدف جلوگیری از حذف کامل شاه‌میگوی آب شیرین، صید این گونه ممنوع اعلام شد. این ممنوعیت تاکنون ادامه داشته و هرگونه صید ضمنی و غیرمجاز در این بازه زمانی تحت پایش و کنترل مستمر قرار گرفته است.

لطفی افزود: در سال جاری، گزارش‌هایی از صیادان محلی دریافت شده که نشان می‌دهد صید غیرمجاز این موجود آبزی توسط افراد ناشناس به‌صورت روزانه در حال انجام است و در بازار به فروش می‌رسد. این موضوع تهدیدی برای ذخایر طبیعی و توازن زیستی منطقه است.

وی ادامه داد: برخی شرکت‌های بهره‌بردار شاه‌میگوی ارس، با هدف ساماندهی و جلوگیری از فعالیت‌های غیرمجاز، درخواست صدور مجوز قانونی برای صید محدود و تحت نظارت را مطرح کرده‌اند که هم‌اکنون در حال بررسی است.

در ادامه جلسه، جوانب مختلف از جمله حفاظت زیست‌محیطی، رویکردهای بهره‌برداری پایدار، و نقش جوامع محلی در مدیریت منابع مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت.

  • گروه خبری : استان آذربایجان غربی
  • کد خبر : 206589
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی هومن مویدزاده
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی هومن مویدزاده