• 1405/06/02 - 07:47
  • - تعداد بازدید: 1937
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تولید ۳۸ هزار تُن گوشت و شیر به همت عشایر در آذربایجان‌شرقی

مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی از تولید ۳۰ هزار تن شیر، ۸ هزار تن گوشت قرمز و ۹۰۰ تن پشم توسط عشایر استان در سال‌جاری خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۱۹ هزار تن ورنی نیز توسط عشایر تولید شود.

6

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی،  علی سبزیچی، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده جامعه عشایری آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: تولیدات عشایر علاوه بر تأمین بخشی از نیازهای استان، در بازار استان‌های همجوار و دیگر مناطق کشور نیز عرضه می‌شود.

 

وی با بیان اینکه بخش عمده دام‌های عشایر استان را گوسفند تشکیل می‌دهد، افزود: هم‌اکنون ۸۲۶ هزار رأس دام سبک و سنگین در اختیار عشایر آذربایجان‌شرقی قرار دارد.

 

مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی، این استان را چهارمین قطب عشایری کشور عنوان کرد و گفت: حدود هفت درصد جمعیت عشایری کشور در آذربایجان شرقی زندگی و به فعالیت‌های تولیدی و اشتغال مشغول هستند.

 

سبزیچی ادامه داد: جامعه عشایری استان در قالب ۸ هزار خانوار و با جمعیتی بیش از ۳۲ هزار نفر، بخش مهمی از زنجیره تولید محصولات دامی و صنایع‌دستی را بر عهده دارند.

 

وی با اشاره به گستره مراتع عشایری استان بیان داشت: عشایر آذربایجان‌شرقی در حدود ۹۰۰ هزار هکتار مرتع در دامنه‌های سهند، ارسباران و بزقوش به دامپروری و تولید محصولات و فرآورده‌های دامی اشتغال دارند.

 

وی همچنین از پیش‌بینی تولید حدود ۱۹ هزار تن ورنی در سال‌جاری خبر داد و گفت: این محصول در کنار فرآورده‌های دامی، یکی از ظرفیت‌های مهم اقتصادی و فرهنگی جامعه عشایری استان به شمار می‌رود.

 

سبزیچی در ادامه از توجه به زیرساخت‌های عشایری خبر داد و افزود: امسال با تخصیص ۳۰ میلیارد تومان، بخشی از ایل‌راه‌های عشایری استان بهسازی و مرمت شده است؛ اقدامی که می‌تواند تردد عشایر و جابه‌جایی دام و محصولات تولیدی آنان را تسهیل کند.

 

 

 

  • گروه خبری : منتخب استانها,استان آذربایجان شرقی
  • کد خبر : 285689
کلمات کلیدی
مهسا رمضانی آذربایجان شرقی
خبرنگار

مهسا رمضانی آذربایجان شرقی