• 1405/07/14 - 16:20
  • - تعداد بازدید: 47
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۰ هزار تن پنبه در خراسان رضوی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از پیش‌بینی برداشت بیش از ۳۰ هزار تن وش پنبه از سطح مزارع استان در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: خراسان رضوی همچنان یکی از قطب‌های اصلی تولید این محصول راهبردی در کشور است

88630957217401092365main

به گزارش پایگاه خبری وزارت جهاد کشاورزی و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ، مجید جعفری با اشاره به ظرفیت‌های ویژه استان در تولید پنبه اظهار کرد: در سال زراعی جاری، پنبه در سطح ۱۴ هزار هکتار از اراضی خراسان رضوی کشت شده است و با توجه به اقدامات فنی، ترویجی و حمایتی انجام‌شده، پیش‌بینی می‌شود بیش از ۳۰ هزار تن وش پنبه از این مزارع برداشت شود.

وی با بیان اینکه پنبه در ۱۷ استان کشور کشت می‌شود، افزود: بر اساس آمارهای رسمی، خراسان رضوی، فارس، گلستان و اردبیل از استان‌های اصلی تولید پنبه کشور هستند و این چهار استان در مجموع ۷۷.۴۴ درصد سطح زیر کشت و ۷۷.۸ درصد تولید پنبه کشور را به خود اختصاص داده‌اند.جعفری ادامه داد: این سهم قابل توجه، جایگاه مهم خراسان رضوی را در زنجیره تولید و ارزش پنبه کشور نشان می‌دهد و ضرورت توجه بیشتر به توسعه این محصول راهبردی را دوچندان می‌کند.بومی‌سازی تولید بذر پنبه در خراسان رضوی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به زیرساخت‌های تولید بذر پنبه در استان گفت: یکی از ظرفیت‌های مهم بخش پنبه، برخورداری از زیرساخت تولید بذر است؛ به‌گونه‌ای که بخش عمده بذر مورد استفاده در مزارع استان از نوع کرک‌دار بوده و در کارخانه بذر دلینته شهرستان کاشمر تولید می‌شود.

وی افزود: وجود این ظرفیت، علاوه بر کمک به تأمین نیاز بذر استان، نقش مهمی در پایداری تولید، کاهش وابستگی و ارتقای بهره‌وری در این بخش دارد.فعالیت ۲۰ کارخانه پنبه‌پاک‌کنی در استانجعفری همچنین به ظرفیت صنایع تبدیلی پنبه در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۰ کارخانه پنبه‌پاک‌کنی در سطح استان فعال است که نقش مهمی در فرآوری محصول، تکمیل زنجیره ارزش، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی مناطق روستایی ایفا می‌کنند.وی در پایان تأکید کرد: حمایت از پنبه‌کاران، توسعه کشت مکانیزه، ارتقای بهره‌وری و نظارت بر رعایت اصول فنی تولید از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی است و تلاش می‌کنیم با تقویت زنجیره تولید پنبه، زمینه تأمین پایدار نیاز صنایع نساجی کشور و حرکت در مسیر خودکفایی این محصول راهبردی فراهم شود 

  • گروه خبری : منتخب استانها,استان خراسان رضوی
  • کد خبر : 295199
کلمات کلیدی
قناد خراسان رضوی
خبرنگار

قناد خراسان رضوی