استاندار لرستان تاکید کرد:
مشارکت و مردمیسازی فعالیتهای تحقیقاتی و ترویجی کشاورزی دانشبنیان در لرستان
استاندار لرستان با اشاره به اینکه فعالیتهای تحقیقاتی باید به سمت مردمیسازی برود، گفت: دانشبنیان کردن بخش کشاورزی توأم با بهرهوری به عنوان یکی از مهمترین محورهای راهبردی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان باید دنبال شود.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان تات؛ ابوطالب شفقت، استاندار لرستان؛ در حاشیه بازدید از باغ گیاهشناسی و مزارع ایستگاه تحقیقات چندمنظوره سراب چنگایی شهرستان خرمآباد با اشاره به اهمیت چنین مراکزی گفت: مراکز تحقیقاتی از اجزای مهم بخش نظام تحقیق و توسعه نوآوری و فناوری کشور محسوب میشوند و جایگاه مهمی در زمینه گسترش مرزهای دانش و فناوری و حل مشکلات علمی کشور دارند.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای تحقیقاتی باید به سمت مردمیسازی برود، گفت: وجود واحد تجاریسازی در مراکز تحقیقاتی بسیار مهم است و مردم باید در این مراکز آموزش داده شوند تا برای آنها انگیزه ایجاد شود.
شفقت بر اهمیت تنوع ارقام تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان تاکید کرد و گفت: دانشبنیان کردن بخش کشاورزی توأم با بهرهوری به عنوان یکی از مهمترین محورهای راهبردی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی استان باید دنبال شود.
استاندار لرستان به ظرفیت گیاهان دارویی هم اشاره کرد و افزود: یک از نکات مهم در کشت و توسعه گیاهان دارویی، زنجیره ارزش است و نکته مهم دیگر، ایجاد بازار مناسب، صنایع تبدیلی و بهرهبرداری است که در این راستا وجود مدیریت صنایع در کنار تیم تحقیقاتی برای مدیریت زنجیره ارزش و اقتصادیسازی مهم است تا کار، تجاریسازی شود.
وی با تاکید بر اهمیت ترویج در توسعه پایدار کشاورزی، افزود: مراکز خدمات و ترویج جهاد کشاورزی نقش موثری در کیفیت تولید محصولات دارند و با جدیت بیشتری شرایط برای بازدید مردم، کشاورزان، روستائیان، دانشجویان و دانشگاهیان از مراکز تحقیقاتی فراهم شود.
شفقت در این بازدید بر راهاندازی دهکده فناوری و پژوهشکده استان هم تاکید کرد و گفت: کشاورزان باید نسبت به دانشبنیان کردن فعالیت خود جدیت داشته باشند، زیرا استفاده حداکثری از ظرفیت مراکز پژوهشی و ترویجی علاوه بر افزایش بهرهوری، امنیت غذایی را نیز به دنبال دارد.
در ادامه قربانی، رئیس مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی؛ ایستگاه تحقیقات چندمنظوره سراب چنگایی خرمآباد را یکی از پایگاههای مهم با پتانسیل بالا در تحقیق، معرفی و ازدیاد ارقام پر بازده گرمسیری و نیمهگرمسیری در کشور عنوان کرد و گفت: تاکنون نتایج پروژههای تحقیقاتی این ایستگاه در سطح ۵۷ هکتار برای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور مهم بوده و مرجع و تائیدکننده بسیاری از ارقام معرفیشده در حوزه آبی و دیم کشور بوده است.
وی در ادامه گفت: به منظور حفظ ذخایر ژنتیکی جنگلهای زاگرس و انجام تحقیقات گیاهشناسی روی گیاهان منطقه، باغ گیاهشناسی زاگرس خرمآباد در زمینی به مساحت ۱۲ هکتار از اراضی این مرکز در حاشیه غربی دریاچه کیو که در کنار پارک و دریاچه زیبای کیو احداث شده که ظرفیتی کمنظیر برای توسعه تحقیقات کشاورزی، گیاهان دارویی و گردشگری در لرستان است.
شایان ذکر است؛ حسنپور، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی؛ احمدی چگنی، فرماندار خرمآباد، سیدعماد شاهرخی، رئیس سازمان جهادکشاورزی لرستان و مسئولان استانی، استاندار لرستان را در این بازدید همراهی کردند.