• 1403/12/07 - 18:58
  • - تعداد بازدید: 196
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:

نقصان در بازار روغن به دلیل تعیین نرخ ارز ترجیحی/ذخایر روغن خام مطلوب است

 
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی ذخایر روغن خام و خوراکی کشور را مطلوب دانست و با بیان این که نقصان اخیر در بازار روغن به دلیل تعیین نرخ ارز بوده است، گفت: روغن خام و دانه سویا سال آینده نیز با ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین می‌شود.
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، علیرضا مهاجر در گفت‌وگو درباره وضعیت روغن خام و خوراکی کشور برای ماه مبارک رمضان و شب عید افزود: نقصان روغن در بازار به دلیل تغییر نرخ ارز بوده که با تصمیم دولت قرار شد سال آینده نیز ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به کالاهای اساسی اختصاص یابد.
 
وی اظهار داشت: بنابراین با توجه به ذخایر موجود روغن خام، دانه و کنجاله بازار تامین است و نگرانی در این خصوص نداریم.
 
۹۰ درصد روغن خام کشور وارداتی است
 
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی درباره علت وابستگی کشور به واردات روغن خام اظهار داشت: با وجود ۹۰ درصد وابستگی به واردات، روغن مورد نیاز کشور تامین است و کمبودی در این خصوص نداریم.
 
وی افزود: روغن خوراکی از روغن خام و کنجاله تامین می‌شود و هر دو محصول جزو کالاهای اساسی هستند که با ارز ترجیحی وارد کشور می‌شوند، بنابراین امکان این که بتوانیم کشاورزان را متقاعد کنیم که دانه‌های روغنی بکارند، میسر نیست.
 
این مقام مسوول اضافه کرد: با قیمتی که کالاهای اساسی وارد و نرخی که دانه‌های روغنی تولید داخل خریداری می‌شود، این دو قابل رقابت با یکدیگر نیستند و آنچه که با ارز دولتی وارد می‌شود، قدرت رقابت را از تولید داخلی می‌گیرد، به همین دلیل میزان وابستگی کشور به واردات روغن خام زیاد است.
 
مهاجر نیاز سالانه کشور به روغن خام وارداتی را یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن دانست و گفت: از این میزان بخشی به صورت روغن خام و بخشی به صورت دانه روغنی وارد کشور شده که به کارخانجات روغن کشی عرضه می‌شود.
 
وی افزود: بنابراین کنجاله به دست آمده صرف طیور می‌شود و روغن خوراکی تصفیه شده بدست آمده از کارخانجات روغن کشی به مصارف انسانی می‌رسد.
 
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی گفت: به منظور تشویق کشاورزان برای تولید دانه داخلی و کاهش هزینه‌های دولت طی تفاهمی با بخش خصوصی مقرر شد به ازای خرید هر کیلوگرم دانه روغن تولید داخلی، ۷ کیلوگرم روغن معمولی (آفتابگردان، سویا و کلزا) یا ۵ کیلوگرم روغن پالم و یا ۴۸ کیلوگرم دانه وارد کنند.
 
وی اظهار داشت: با واگذاری این کار به بخش خصوصی، همزمان با واردات، خرید دانه تولید داخل نیز انجام شد، بدون این که هزینه‌ای برای دولت داشته باشد و بیشتر واردکنندگان توانستند علاوه بر واردات پول کشاورزان داخلی را نیز بدهند.
 
شروع خرید دانه‌های روغنی از فروردین ماه سال آینده
 
مهاجر از شروع خرید دانه‌های روغنی از فروردین ماه سال آینده خبر داد و گفت: شرکت‌هایی که امسال کار خود را به خوبی انجام داده‌اند، در اولویت هستند زیرا برخی شرکت‌ها به تعهدات خود عمل نکردند بنابراین با قرار گرفتن در لیست سیاه دیگر اجازه واردات به آنها نخواهیم داد.
 
برنامه افزایش خرید دانه سویا به جای کنجاله از سال آینده
 
معاون امور زارعت وزارت جهاد کشاورزی درباره افزایش واردات کنجاله سویا نسبت به دانه سویا در ۱۰ ماهه سال جاری افزود: تلاش داریم برای سال آینده حجم واردات دانه سویا افزایش یابد تا علاوه بر فعالیت کارخانجات روغن کشی داخلی، کنجاله مورد نیاز صنعت طیور و روغن خوراکی مورد نیاز کشور تامین شود.
 
وی اظهار داشت: به طور حتم واردات کنجاله سویا کاهش خواهد یافت و به میزان نیاز کشور تامین خواهد شد.
  • گروه خبری : دیگر رسانه ها
  • کد خبر : 193982
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید