تحول در بخش کشاورزی با اجرای طرحهای پیشران آب و خاک/ اعتبارات به بهرهوری آب کشاورزی اختصاص یابد
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه هفتم توسعه، طرح جامع احداث زیرساختهای آب و خاک در استانهای شمالی کشور و همچنین فاز دوم طرح احیای دشتهای خوزستان و ایلام از طرحهای پیشران آب و خاک هستند که با شروع این دو پروژه، تحول عظیمی در بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور رخ خواهد داد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل موسسه جهاد نصر، با اشاره به سابقه طولانی و درخشان این موسسه در اجرای پروژههای عمرانی اظهار داشت: موسسه جهاد نصر در بحث سازندگی، تامین آب، احداث جادهها و سایر کارهای عمرانی در کشور، اقدامات ماندگاری را در سایه خلوص نیت و تخصص کارکنان، کارشناسان و مدیران موسسه از خود بر جای گذاشته است.
وی افزود: موسسه جهاد نصر ظرفیتهای خوبی از لحاظ امکانات و منابع نیروی انسانی متخصص در اختیار دارد که امیدواریم با بهرهگیری مناسب از این پتانسیل، اتفاقات خوبی در بخش کشاورزی کشور رقم بزنیم.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: فاز اول طرح احیای دشتهای خوزستان و ایلام موسوم به طرح مقام معظم رهبری با اقدامات خوب مدیران و کارشناسان این موسسه در سطح ۲۹۵ هزار هکتار به بهرهبرداری رسید، لیکن در این طرح باید روی نظامهای بهرهبرداری مطالعه بیشتری صورت میگرفت تا جامعه کشاورزان ذینفع آمادگی بیشتری برای آشنایی با آخرین فناوریهای روز در این طرح داشتند، در این صورت مقاومت بهرهبردار برای بکارگیری فناوریهای نوین در طرح به حداقل میرسید.
وی با اشاره به چالشهای پیش آمده در راستای اجرای طرح گفت: ماهیت این پروژه عظیم و ملی بسیار خوب است و باید با همدلی بیشتر، زودتر از این به ثمر مینشست، که با وجود مشکلات اجتماعی و فنی در فاز اول به بهرهبرداری رسید و پیگیر هستیم فاز دوم آن تامین اعتبار و به زودی کلید بخورد.
نیازی به طرحهای پیشران آب و خاک اشاره و بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه، طرح جامع احداث زیرساختهای آب و خاک در استانهای شمالی کشور و همچنین فاز دوم طرح احیای دشتهای خوزستان و ایلام از طرحهای پیشران آب و خاک هستند که با شروع این دو پروژه، تحول عظیمی در بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور رخ خواهد داد.
وی با اشاره به تکالیف برنامه هفتم توسعه در حوزه آب و خاک گفت: هماکنون آب برنامه اول کشور است و لذا براساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، سالانه ۳۵۰ هزار هکتار سامانههای نوین آبیاری (۱۵۰ هزار هکتار آبیاری زیرسطحی)، ۷۰ هزار هکتار شبکه آبیاری و ۷۰ هزار هکتار جاده بین مزارع باید در کشور اجرا و احداث شود.
به گفته معاون آب و خاک بخش کشاورزی، بر این اساس سالانه یکهزار کیلومتر قنوات باید بازسازی و نوسازی شود یعنی برآورد اجرای کل این عملیات حدود ۱۵۰ همت است و این درحالی است که کل اعتبارات آب و خاک در ردیفهای ملی و استانی ۵ همت میباشد.
وی با اشاره به کمبود منابع اعتباری در کشور افزود: باید به اولویت آب در بخش کشاورزی توجه ویژه شود و اعتباراتی که به دستگاههای دیگر تخصیص مییابد را در جهت بهرهوری آب کشاورزی که هم در اسناد بالادستی و هم قانون آمده است، سوق داده و ساماندهی کرد.
نیازی در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر از خدمات رضا عظیمی مدیرعامل سابق موسسه جهاد نصر تقدیر و برای محمد درخشانیفرد در سمت مدیرعامل جدید موسسه جهاد نصر آرزوی موفقیت کرد.
نظر دهید