آیین بزرگداشت روز جهانی تنوع زیستی 5 خرداد برگزار میشود/ 85 درصد تنوع زیستی کشور در حوزه وزارت جهادکشاورزی است
آیین بزرگداشت روز جهانی تنوع زیستی و هشتادمین سالروز تاسیس هرباریوم ایران همگام با طبیعت و توسعه پایدار فردا 5 خرداد در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار میشود.

معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، هدف از برگزاری این آیین بزرگداشت را فرهنگسازی، افزایش آگاهی و همافزایی برای حفظ تنوع زیستی و منابع ژنتیکی عنوان کرد.
غلامرضا صالحی جوزانی افزود: امنیت غذایی و زندگی مردم هر کشور، وابستگی جدی با تنوع زیستی دارد و اگر تنوع زیستی و منابع ژنتیکی وجود نداشته باشد، تولید مواد غذایی، آب شرب و موادی همچون گیاهان دارویی و چوب در دسترس نخواهد بود.
وی ادامه داد: با توجه به این که نزدیک به 145 میلیون هکتار از اراضی کشور زیرمجموعه وزارت جهادکشاورزی است و بیش از 85 درصد از حوزه تنوع زیستی در بخش کشاورزی و 15 درصد در حوزه سازمان حفاظت محیط زیست است، از این رو با برگزاری این آیین بزرگداشت در راستای افزایش آگاهی جامعه درباره اهمیت حفظ تنوع زیستی و منابع ژنتیکی تلاش کنیم.
صالحی جوزانی با اشاره به قوانین بالادستی اذعان داشت: تعهدات بینالمللی و برخی قوانین بالادستی در داخل کشور همچون قانون حفاظت از جنگلها و مراتع و قانون مدیریت و بهرهبرداری از منابع ژنتیکی، وزارت جهادکشاورزی را ملزم میکند در حفاظت و بهرهبرداری پایدار از منابع طبیعی و مواد ژنتیکی نقشآفرینی کند.
وی تصریح کرد: ایران عضو کنوانسیون تنوع زیستی است و هدف این کنوانسیون نیز حفاظت و بهرهبرداری پایدار از منابع طبیعی است.
معاون پژوهشی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در همین حال ارایه کلیاتی از وضعیت موجود تنوع زیستی و بانکهای ژنتیکی کشور، تشریح برنامههای کنوانسیون تنوع زیستی به ویژه در حوزه "چارچوب جهانی تنوع زیستی"، ارایه گزارشهایی از سوی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمان امور عشایر کشوراز محورهای آیین بزرگداشت روز جهانی تنوع زیستی است.
وی گفت: در این آیین از همه مراکز و موسسههای تحقیقاتی، معاونتها و سازمانهای تخصصی و همچنین از دانشگاهیها و برخی تشکلها دعوت کردهایم.
روز 22 می از سوی سازمان ملل متحد، روز جهانی تنوع زیستی تعیین شده است. تغییرات اقلیمی، گونههای مهاجم، بهرهبرداری بیش از حد از منابع طبیعی، آلودگی و شهرنشینی مهمترین عوامل از بین رفتن تنوع زیستی به شمار میرود. انسانها برای بقای خود به همکاری هزاران گونه وابستهاند. گفته میشود تعداد 280 هزار از حدود 320 هزار گونه گیاهی شناختهشده، هنوز برای استفاده در امور صنعتی، پزشکی یا زراعتی در حال ارزیابی هستند. همین موضوع برای میلیونها ریزجاندار، گونه قارچی و حیوانات نیز صادق است.