• 1403/07/07 - 11:02
  • - تعداد بازدید: 128
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

پیش‌بینی تولید 2.7 میلیون تن برنج در سال جاری/ 93 درصد برداشت برنج مکانیزه است

 

برداشت 4.7 میلیون تن شلتوک برنج از سطح 750 هزار هکتار اراضی در سال جاری برآورد می‌شود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، مجری طرح گندم و برنج وزارتخانه ضمن بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: از چهار میلیون و 700 هزار تن تولید شلتوک، حدود دو میلیون و 700 هزار تن برنج سفید بدست می‌آید.

سهراب سهرابی افزود: از این میزان تولید، 70 درصد مربوط به ارقام محلی و 30 درصد ارقام پرمحصول خواهد بود.

وی پیشبینی کرد؛ امسال تولید برنج سفید 700 هزار تن نسبت به سال 1400 رشد داشته باشد.

سهرابی درباره زراعت رتون و کشت مجدد برنج نیز اظهار داشت: علاوه بر 750 هزار هکتار سطح کشت برنج، 120 هزار هکتار نیز کشت رتون و 70 هزار هکتار کشت مجدد داریم و برداشت از این اراضی، مهر ماه انجام می‌شود.

وی در همین حال گفت: از 750 هزار هکتار سطح کشت برنج، حدود 70 درصد آن مربوط به استان‌های گیلان، مازندران و گلستان است.

مجری طرح گندم و برنج وزارت جهادکشاورزی مصرف بذور اصلاح شده، مصرف متعادل کود، توسعه مکانیزاسیون، توسعه روش خشکه‌کاری، افزایش بهره‌وری، ایجاد مزارع الگویی، مدیریت مزرعه و مبارزه با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز را از مهمترین علل افزایش تولید برنج در سال جاری نام برد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 72 درصد کشت برنج با دستگاه نشاکار و 28 درصد به روش سنتی و با دست انجام می‌شود.

سهرابی افزود: 93 درصد برداشت برنج نیز به صورت مکانیزه و تنها 7 درصد به روش سنتی صورت می‌گیرد.

وی با بیان این که واحدهای شالیکوبی نیز با به‌روز کردن تجهیزات خود به سمت افزایش ضریب تبدیل شلتوک به برنج رفته‌اند، اذعان داشت: ضریب تبدیل شلتوک به برنج در کشور به بیش از 60 درصد رسیده است.

  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 184129
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید