• 1404/06/29 - 13:42
  • - تعداد بازدید: 118
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تولید 435 هزار تن بذر گواهی شده گندم و جو در سال‌ زراعی 1403ـ 1404

435 هزار تن بذر گواهی شده گندم و جو در سال زراعی 1404-1403 در شرایط خشکسالی و کم‌آبی در کشور تولید شد.

 

معاون موسسه تحقیقات گواهی و ثبت بذر و نهال با بیان این مطلب به خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: سال زراعی جاری 418 هزار تن بذر گندم گواهی شده و 17 هزار تن بذر جو تولید شده و این بذور میان کشاورزان درحال توزیع است.

 

عنایت رضوانی، سطح زیر کشت بذر گندم در سال زراعی 1404-1403 را حدود 184 هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: نزدیک به 40 درصد این اراضی، آبی و مابقی اراضی دیم بوده است.

 

وی تصریح کرد: به علت کمبود آب و خشکسالی، 76 درصد برنامه تولید بذر گندم برای مصرف در سال زراعی 1405-1404 تحقق پیدا کرد.

 

معاون موسسه تحقیقات گواهی و ثبت بذر و نهال، میزان تولید بذر گندم آبی را 291 هزار تن با حدود 81 درصد و بذر گندم دیم  را 158 هزار تن معادل 68 درصد تحقق برنامه عنوان کرد.

 

وی درباره تولید بذر جو نیز گفت: به علت مساله قیمت محصول جو در سال زراعی جاری، 17 هزار تن بذر جو تولید شد که نسبت به سال قبل کاهش داشته است.

 

رضوانی اذعان داشت: به علت خشکسالی و موضوع قیمت، تنها 43 درصد برنامه تولید بذر جو آبی و 30 درصد بذر جو دیم در سال زراعی جاری محقق شد.

 

وی توضیح داد: وقتی قیمت محصول جو در بازار کاهش چشمگیری نسبت به گندم داشته باشد، کشاورزان رغبت کمتری برای کشت بذر جو پیدا می کنند.

 

این مسئول در همین حال گفت: حدود ۲۶۵ شرکت در حوزه تولید و فرآوری بذر گواهی شده گندم و حدود ۸۷ شرکت در حوزه تولید و فرآوری بذر گواهی شده جو فعالیت می کنند.

 

معاون موسسه تحقیقات گواهی و ثبت بذر و نهال با بیان این که بذر گندم تقریبا در همه استان‌ها کشت می‌شود، تصریح کرد: استان‌های عمده در حوزه تولید بذر گندم شامل فارس، خوزستان و کردستان و در تولید بذر جو استان‌های عمده خراسان رضوی، همدان و کرمانشاه هستند.

 

وی در پاسخ به پرسش مربوط به یارانه‌های تولید بذر گندم نیز گفت: بخشی از یارانه های بذر گندم مربوط به سال زراعی 1404-1403 باقی مانده به طوری که از یک هزار میلیارد تومان یارانه باقی مانده بذر گندم، 900 میلیارد آن تحصیص یافته و 100 میلیارد تومان دیگر باقی مانده است که مجموعه وزارت در حال پیگیری هستند.

 

رضوانی در همین حال اظهار داشت: برای سال زراعی 1405-1404 نیز 1600 میلیارد تومان یارانه برای بذر گندم پیش‌بینی شده است.

  • گروه خبری : اخبار روز,اخبار تایپی
  • کد خبر : 212960
فرحناز هاشمی
خبرنگار

فرحناز هاشمی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید