رئیسجمهور در نشست بررسی مدلهای ساخت برج فناوری اکوسیستم واکسن:
ساخت برج فناوری اکوسیستم واکسن میتواند جلوهای از اهداف الهامبخشی سند چشمانداز کشور باشد
رئیسجمهوری پزشکیان بر استفاده از ظرفیت نخبگان و پیشرفتهای علمی در تبدیل دانش به محصول و عرضه آن به بازارهای کشور تاکید کرد و گفت: ساخت برج فناوری اکوسیستم واکسن میتواند با جبران برخی کاستیها، جلوهای از هدف الهامبخشی سند چشمانداز کشور باشد.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، نشست بررسی مقایسهای برترین مدلهای جهانی برجهای فناوری حوزه اکوسیستم انسانی و تولید واکسن، به منظور عملیاتی کردن ایده «ساخت برج فناوری اکوسیستم واکسن» کشور که از سوی مسعود پزشکیان ارائه شده است، ظهر جمعه با حضور رئیس دفتر رئیس جمهور، معاونین اجرایی و علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان و وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهادکشاورزی برگزار شد.
این برج قرار است به منظور ایجاد اکوسیستم واکسن، بزرگترین مرکز بیوتکنولوژی و راهبر صنعت واکسن کشور، هاب تحقیق و توسعه واکسن منطقه و به عنوان بزرگترین مرکز تحقیق و توسعه کشور احداث شود.
بنا به پیشنهاد اولیه دکتر پزشکیان، برای برخورداری کشور از یک اکوسیستم انسانی و مرکز ساخت واکسن مدرن و بهروز که بتواند در بخش انسانی و حیوانی در لبه دانش فعالیت کند، ساخت این برج در جریان بازدید رئیس جمهور از مرکز تحقیقات سرم و واکسن رازی در استان البرز، به طور جدی در دستور کار قرار گرفت.
رئیسجمهور 21 فروردین امسال، در جریان سفری کوتاه به استان البرز و دیدار با مدیران موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، بر ضرورت تشکیل کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه، مدیران موسسههای رازی و پاستور و مسئولان وزراتخانههای بهداشت و درمان و جهادکشاورزی؛ به منظور هماهنگی، برنامهریزی، طراحی و احداث این برج فناوری مطابق مجموعههای مشابه پیشرفته و به روز دنیا تاکید کرده بود.
در جلسه روز جمعه گزارشی از برخی ویژگیها و جزئیات برج فناوری متناسب با اکوسیستم کشورمان، براساس بررسی مقایسهای برترین و مطرحترین برجهای فناوری در کشورهای مختلف دنیا ارائه شد.
پس از تکمیل و تجهیز این برج، موسسههای علمی دولتی نظیر رازی و پاستور و دیگر موسسههای خصوصی مرتبط در این برج مستقر خواهند شد تا کانونی برای جذب جوانان نخبه کشور و ایجاد فرصتهای کاری و پژوهشی برای آنان در داخل کشور به جای مهاجرت فراهم شود.
در این نشست همچنین پیشنهاد شد علاوه بر وزارتخانههای جهادکشاورزی و بهداشت و نیز معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور به عنوان بازیگران اصلی این اکوسیستم، چنانچه دستگاه و بخش دیگری ظرفیت حضور در این برج را دارد، به جلسات بعدی دعوت شود تا علاوه بر دریافت پیشنهادها و نظرهای آن دستگاه، نسبت به تمهید دیگر مقدمات از جمله تربیت نیروی انسانی مرتبط اقدام کند. همچنین پیشنهاد قرار گرفتن بخش کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) در این برج نیز در این جلسه مطرح شد.
نتیجه مباحث مطرح شده در جلسه این بود که مباحث درباره همه بخشهایی که میتوانند در این برج حضور داشته باشند و تغییرات احتمالی در ساختار برج متناسب با حضور بخش یا بخشهای جدید، با اخذ مشاوره از مشاوران برتر بینالمللی در مدت یک ماه آینده جمعبندی و نهایی شود تا تصمیمگیری نهایی برای چگونگی ساخت و انتخاب پیمانکار از میان مجریان داخلی و بینالمللی صورت گیرد.
رئیسجمهور در این جلسه با قدردانی از تلاشها برای تهیه طرح مذکور گفت: ما تا همین امروز از بیش از یک میلیارد دلار برای احداث و ایجاد مراکز و موسسات علمی مختلف هزینه صرف کردهایم، اما به نتیجه مطلوب نرسیدهایم، چرا که نگاه ما معطوف به افقهای جهانی و منطبق بر سند چشمانداز کشور برای قرار گرفتن در جایگاه اول منطقه و الهامبخشی نبوده است.
مسعود پزشکیان افزود: بخشی از جوانان نخبه کشور به دلیل نبود شرایط و زیرساختهای مناسب فعالیت در سطوح بالای علمی، کشور را ترک میکنند و اگر بتوانیم مرکزی در تراز مراکز علمی سطح اول دنیا در کشور بسازیم، قطعا این جوانان رغبت بیشتری به ماندن در کشور خواهند داشت و چهبسا شاهد مهاجرت معکوس نخبگان کشور نیز باشیم.
وی تصریح کرد: فعالیت این برج نیز به گونهای برنامهریزی خواهد شد تا هرکس بتواند محصولاتش را خودش به فروش برساند تا سود اصلی و واقعی آن نصیب مالکان و سازندگان آن محصول شود.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: ما جوانان نخبه زیادی تربیت کردهایم و پیشرفتهای علمی زیادی داشتهایم، اما چون ساختار تبدیل دانش به محصول و عرضه آن به بازار در کشورمان، ساختار کامل و کارآمدی نبوده، چندان به چشم نیامده است. ساخت این برج میتواند این کاستیها را جبران کرده و جلوهای از هدف الهامبخشی سند چشمانداز کشور باشد.
نظر دهید