چهارمحال وبختیاری پیشرو در صنعت خوراک آبزیان کشور

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری،گفت:چهارمحال و بختیاری علاوه بر اینکه یکی از استانهای مهم در تولید ماهیان سردآبی در کشور قلمداد میشود 70 درصد خوراک آبزیان کشور را تولید می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی وبه نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال وبختیاری،نامدار ملکپور، بیان کرد: ظرفیت چهارمحال و بختیاری در تولید خوراک آبزیان به شکلی است که میتوان این استان را پایتخت خوراک آبزیان کشور نامید و این موضوع نه تنها در تامین امنیت غذایی کشور سهم بسزایی دارد بلکه نشانه مهمی از رسوخ دانش در بخش شیلات این استان است.
وی، افزود: تعداد ۲۰ کارخانه تولید خوراک آبزیان نیز در استان وجود دارد که ظرفیت تولید حدود ۳۴۰ هزار تن خوراک آبزیان در سال را دارد و در این زمینه نیز علاوه بر تامین خوراک مورد نیاز استان، صادرات به دیگر استانها و همچنین خارج از کشور انجام میگیرد.
وی،با بیان اینکه،باعث خوشحالی است که فعالیت کارخانههای تراز بینالمللی در زمینه تولید خوراک آبزیان را در این استان شاهد هستیم افزود: چهارمحال و بختیاری به دلیل دارا بودن مزیت نسبی در تولید ماهیان سردآبی بهعنوان قطب تولید ماهیان سردآبی کشور شناخته شده است؛ این استان با آب و هوایی سرد و خشک و برخورداری از منابع آبی از جمله ۲ سرشاخه رودخانه کارون و زاینده رود، چشمهها، قناتها، چاههای کشاورزی، رودخانههای دائمی، تالابها و سدهای مخزنی کشاورزی و برقآبی نقش مهمی در تولید ماهیان سردآبی را به خود اختصاص داده است.
وی،با یادآوری اینکه سال گذشته ۲۵ هزار تن ماهی قزلآلای رنگینکمان در ۴۰۰ مزرعه فعال در استان تولید و روانه بازار شد، میگوید: علاوهبر ۴۰۰ مزرعه پرورش ماهی، حدود ۴۰ مزرعه تکثیر و تولید بچه ماهی که منجر به تولید بیش از ۳۰ میلیون قطعه ماهی میشود نیز از دیگر پتانسیل های این استان به شمار میرود.
ملکپور، ادامه داد:این استان همچنین در زمینه تولید ماهیان زینتی توانسته در تعداد ۱۴ مرکز تولید ماهیان زینتی بیش از ۴۰۰ هزار قطعه ماهی زینتی تولید کند که با توجه به شرایط موجود در استان میتوان در آیندهای نه چندان دور چشمانداز روشنی برای توسعه این پتانسیل در استان تعریف کرد.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری،گفت:شرایط آب و هوایی خنک، دمای مفید برای رشد، تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی به خصوص ماهی قزلآلا که یکی از ماهیهای مفید با گوشت سفید و کم استخوان است و طرفداران خاص خود را دارد، این استان را از این حیث متمایز کرده است و با تولید ۲5 هزار تن ماهی قزلآلا به قطب نخست تولید ماهیان سردآبی کشور تبدیل کرده است.
وی با اشاره به اشتغالزایی ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و پنج هزار نفر به صورت غیرمستقیم در صنعت شیلات این استان خبر داد و گفت: پیشبینی می شود این میزان اشتغال این بخش در سالهای آینده از رشد بیشتری برخوردار شود.
مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، با اشاره به فعالیت ۶ کارخانه در زمینه فرآوری و بستهبندی ماهی قزلآلا، اظهار داشت: این واحدها ظرفیت بستهبندی و فرآوری حدود ۱۵ هزار تن ماهی را دارد که بیشتر این محصولات به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر میشود.