سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا در چهارمحال و بختیاری 3 برابر شد
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: سطح زیر کشت پاییزه محصول دانه روغنی کلزار در این استان امسال نسبت به سال زراع جاری از سه برابر کشت فراتر رفت.
وی با اشاره به این که کشت دانه روغنی کلزا با بکارگیری سیاستهای تشویقی، قیمت مناسب و جذاب، خرید تضمینی، پرداخت به موقع بهای محصول و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت بانکی کشت دانه روغنی کلزا افزایش مییابد.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: این محصول روغنی پرمصرف آب کمتری نیاز دارد، روغن کلزا مرغوبیت بالایی دارد و در برابر خشکسالی مقاومت بیشتری داشته، از این رو کشت کلزا اقتصادی تر از سایر دانههای روغنی است.
وی، از توزیع گسترده بذر کلزا اصلاح شده به صورت قیمت نیم بهاء و کشت اراضی 5 هکتار به بالا را بصورت را رایگان خبر داد و گفت: پیشنهاد 50 هزار ریالی خرید تضمینی کلزا برای این محصول در نظر گرفته شده است.
غریب، قیمت تضمینی محصولات کشاورزی را تابعی از میزان تورم و افزایش نهادههای کشاورزی بیان کرد و گفت: پارسال بهای خرید تضمینی کلزا حدود 32هزار و 391 ریال بود که قیمت 50هزار ریالی کلزا برای سال آینده زراعی ، مناسب است.
وی از فراوانی و نبود محدودیت در توزیع بذر کلزا در استان را یادآور شد و افزود: بهره برداران برای تامین بذر مورد نیاز تا پایان زمان کشت نیمه مهرماه دغدغه و نگرانی نداشته باشند.
رییس سازمان چهارمحال و بختیاری تولید بیش از 300 تن روغن از کارخانجات روغنکشی این استان را یادآور شد و توضیح داد: سالانه این میزان روغن کلزا، آفتابگردان و کنجد در کارخانه روغنکشی این استان تولید و روانه بازار مصرف می شود.
غریب اظهار داشت: محصولات اصلی این کارخانه تولید روغن است و محصولات فرعی در زنجیره خوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از توسعه کشت دانه های روغنی به ویژه کلزا افزود: پوشش 100درصدی بیمه کلزا کاران، پرداخت یارانه 50 درصدی دانه کلزا مهمترین اقدامات حمایتی دولت از کلزا کاران این استان است.
روغن کلزا به دلیل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده می شود.
گفتنی است؛ سالانه در چهارمحال وبختیاری بیش از 1.5 میلیون تن محصولات باغی، زراعی، دامی و شیلات تولید می شود، سطح زیرکشت استان نیز 270 هزار هکتار با 60 هزار بهره بردار است