استان چهارمحال وبختیاری پیشرو در صنعت خوراک آبریان
چهارمحال و بختیاری علاوه بر اینکه یکی از استانها مهم در تولید ماهیان سردآبی در کشور قلمداد میشود در بخش تولید خوراک آبزیان نیز در کشور رتبه خوبی دارد.

حسینی ادامه داد: باعث خوشحالی است که فعالیت کارخانههای تراز بینالمللی در زمینه تولید خوراک آبزیان را در این استان شاهد هستیم و این موضوع ما را به تحقق برنامه تحولی دولت سیزدهم در افزایش تولید آبزیان کشور از 1.3 میلیون تن به 2.6 میلیون تن در سال 1404 امیدوار کرده است.
معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان شیلات تصریح کرد: در حالیکه نخستین مزرعه تولید ماهی در چهارمحال و بختیاری در سال 1363 فعال شد در حال حاضر این استان 500 مزرعه با ظرفیت بیش از 22 هزار تن ماهی دارد و زنجیره ارزش از پیش تولید، حین و پس از تولید در این استان دیده میشود و این نشان از رسوخ دانش و فعالیتهای دانشبنیان در این حوزه دارد.
حسینی تولید آبزیان دنیا را 214 میلیون تن اعلام کرد و گفت: 90 میلیون تن در حوزه صید و صیادی است و 124 میلیون تن در حوزه آبزیپروری است؛ در کشور یک میلیون و 256 هزار تن آبزیان تولید میشود که از این تعداد 702 هزار تن در حوزه صید و صیادی و 557 هزار تن در حوزه آبزیپروری است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین سه هزار و 200 گونه آبزیان خوراکی داریم که از این تعداد 18 گونه اصلی در کشور پرورش داده میشود و به جز 60 هزار تن میگو که در سواحل تولید میشود بیشترین میزان آبزیان پرورشی در کشور در استانهای داخلی از جمله چهارمحال و بختیاری انجام میگیرد.
معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان شیلات با تاکید بر استفاده از آبهای نامتعارف در تولید آبزیان، اظهار داشت: شیلات را میتوان از زمینهای خشک تا آبهای شیرین، شور، لب شور و حتی از پساب محصولاتی نظیر چغدرقندر پرورش داد.
حسینی عملکرد بخش خصوصی در حوزه شیلات و تولید خوراک آبزیان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: بخش خصوصی بهصورت خودجوش از بخش دولتی در حوزه شیلات پیشی گرفته است که این موضوع جای تقدیر و تشکر دارد، این برای آینده ما بسیار مهم است تا بتوان گامهای بزرگتری را در راستای شناسایی فرصتها و ظرفیتها برداریم.
وی در ادامه راهاندازی شورای عالی راهبری شیلات در استانها را برنامه راهبردی جهاد کشاورزی در این بخش دانست و گفت: این شورا تاکنون در 12 استان کشور به ریاست استاندار و دبیری سازمان جهاد کشاورزی فعال شده است. میتوان از این ظرفیت برای بررسی مسائل، مشکلات و درنظر گرفتن سلیقههای محلی در راستای تحقق جهش تولید آبزیان کشور بهره گرفت