کاهش 30 درصدی مصرف آب کشت تابستانه در قم
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قم از کاهش 30 درصدی مصرف آب کشت تابستانه در قم خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، محمدرضا
طلایی اظهار داشت: مجموعه سازمان جهاد کشاورزی اقدامات گستردهای را در راستای بهینهسازی مصرف آب در قالب کاهش سطح زیر کشت، تغییر الگوی کشت و اجرای سیستمهای نوین
آبیاری در سطح مزارع و باغات استان قم انجام داده است.
وی
با اشاره به این که در قالب یک برنامه ویژه در نظر داریم که مصرف آب در کشت
تابستانه در سطح مزارع استان قم را تا 30 درصد کاهش دهیم، افزود: بر همین اساس طبق
برنامه ریزی های انجام شده نسبت به کاهش کشت های پرآب بر در استان قم اقدام نموده
ایم و در تابستان امسال کشتهای پر آب بر از جمله پنبه، ذرت و صیفی جات در استان
قم کاهش پیدا کرده است.
این مسوول خاطرنشان کرد: برای کاهش 30 درصدی مصرف آب درکشت تابستانه قم، سطح زیر کشت پنبه
در این استان حدود 600 هکتار، صیفی جات حدود 500 هکتار و ذرت نیز 500 هکتار کاهش
داشته است.
طلایی
با اشاره به این که تغییر الگوی کشت به عنوان یکی از راهکارهای مهم کشاورزی پایدار
و مقاوم در برابر شرایط سخت کم آبی و تنشهای محیطی به شمار می رود، گفت: استفاده
از روش های آبیاری نوین به جای غرقابی و گسترش سطح زیرکشت گیاهان گلخانه ای نیز از
دیگر راهکارهای مورد توجه در بخش کشاورزی استان برای حفظ سطح تولید محصولات است.
وی
خاطر نشان کرد: برای افزایش عملکرد در بخش کشاورزی و مدیریت بهینه منابع به دنبال
بهینه سازی مصرف آب، توسعه کشت های گلخانه ای، گسترش باغ ها، جایگزینی گیاهان دارویی
با کشت های آب بر هستیم.
رییس
سازمان جهاد کشاورزی استان قم با اشاره به این که نگاه سازمان جهاد کشاورزی قم
افزایش سطح زیر کشت محصول های زراعی نیست، گفت: در طول سال های اخیر کشاورزان با
محدودیت های آبی و اقلیمی استان به خوبی آشنا شده اند و می دانند افزایش سطح زیرکشت،
استفاده از روشهای آبیاری سنتی و کشت محصولهای پر آب بر، دیگر قابل توجیه نیست.
گفتنی
است؛ کل اراضی قابل کشت قم معادل 105 هزارهکتار که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی
قابل کشت کشور است و به طور میانگین در هر سال 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی
در سطح استان، تولید میشود.