کاهش مصرف سموم در بخش کشاورزی قم
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، محمدعلی سلامی ضمن تاکید بر تولید محصول ارگانیک در استان قم، اظهار داشت: با توجه به این که تولید محصول ارگانیک و یا محصول سالم نیازمند برنامههای دقیق و اجرای موارد متعدد است، این سازمان از 3 سال پیش تاکنون با پیگیری و اجرای طرح IPM یا مدیریت مبارزه تلفیقی با آفات و کاهش مصرف سموم اقدامات گسترده ای را در این خصوص در دستورکار قرار داده است.
وی افزود: در این راستا با ایجاد آزمایشگاه گیاه پزشکی، انسکتاریوم تولید حشرات مفید، همچنین آزمایشگاه مجهز به دستگاه ICP برای اولین بار در استان مخصوص اندازهگیری عناصر غذایی وکودها وعناصر سنگین با دقت بالا که تا ماه آینده به بهره برداری می رسد، گسترش قابل ملاحظه ای در تولید محصول سالم برای آینده پیشبینی میشود.
سلامی با اشاره به اینکه این میزان مصرف سم در قم نسبت به مصرف کشوری و حتی جهانی پایینتر است، خاطر نشان کرد: سطح مبارزه با بسیاری آفات و علفهای هرز به صورت فیزیکی و غیرشیمیایی و در تکرارهای متوالی بیش از 50 هزار هکتار در باغات و زراعتها بوده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قم در ادامه سخنان خود، گفت: تولید محصول ارگانیک به خاطر اینکه به هیچ وجه نباید از سموم و همچنین کودهای شیمیایی و معدنی استفاده شود حتی در سطح دنیا محدود است، چرا که استفاده از کود های شیمیایی معدنی برای افزایش کمیت و کیفیت محصولات رایج است. با این حال در سال گذشته حدود 100 تن محصول زیتون ارگانیک در استان قم تولید شده است، البته در سطوح کوچک روستایی نیز محصول ارگانیک تولید می شود که آمار رسمی ندارد.
وی در ادامه به روند اجرای طرح IPM در استان اشاره کرد و بیان داشت: از سال های گذشته تاکنون روند صعودی در اجرای سطوح طرح IPM داشته ایم و هم اکنون حدود 2 هزار هکتار سطح اجرایی IPM و تولید محصول سالم در پسته، گیلاس، انار، صیفیجات و گلخانه داریم و هر ساله بر سطح و کیفیت اجرا افزوده میشود.