• 1399/10/17 - 08:08
  • - تعداد بازدید: 1
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تولید ماهیان خاویاری در قم گسترش می‌یابد

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: براساس راهبرد جهش تولید با ارائه مجوزهای لازم برای ایجاد مراکز جدید پرورش ماهیان خاویاری به دنبال افزایش ظرفیت تولید این محصول و ارتقا جایگاه استان در این بخش هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، سید محمدرضا طاهری در گفت‌وگویی ضمن اشاره به این که بر اساس آمار سال گذشته قم رتبه ششم کشور در
تولید خاویار پرورشی را در اختیار دارد، بیان کرد: همچنین این استان رتبه هفتم
کشور در تولید گوشت ماهیان خاویاری پرورشی را به خود اختصاص داده است که نشان
دهنده جایگاه این محصول در حوزه شیلات قم است.





وی افزود: در همین رابطه طی سال
جاری یک فقره پروانه بهره برداری ماهیان خاویاری با ظرفیت 10 تن تولید گوشت ماهیان
خاویاری و تولید سالانه 150 کیلوگرم خاویار در قم صادر شده است.





وی ادامه داد: محصولات خاویاری
تولید شده در قم دارای بالاترین کیفیت و استانداردهای لازم است و در بازارهای داخلی
و بین المللی مشتریان خاص خود را دارد.





طاهری گفت: سال گذشته نیز 170 کیلوگرم
خاویار پرورشی فیل‌ماهی در قم تولید و به بازار عرضه شد که نشان دهنده اهمیت سرمایه‌گذاری
در این بخش اقتصادی است.





وی با اشاره به این که قم از
استان‌های پیشرو در پرورش ماهیان خاویاری است، افزود: اجرای نخستین طرح پرورش ماهیان
خاویاری در آب‌های داخلی کشور در سال 1380 و همچنین اجرای نخستین طرح استحصال خاویار
پرورشی بخش خصوصی کشور در سال 1387 از جمله دستاوردهای استان در این بخش است.





وی ادامه داد: در کنار این
دستاوردها باید به موفقیت قم در انجام نخستین صادرات گوشت فیل ماهی پرورشی کشور
توسط بخش خصوصی در سال 1386 به میزان سه تن و نخستین صادرات خاویار فیل ماهی پرورشی
کشور توسط بخش خصوصی در سال 1390 نیز اشاره کرد.





براساس آخرین آمار 315 تن در حوزه
پرورش آبزیان استان فعال هستند، قم ظرفیت تولید سالانه 2هزار تن انواع آبزیان را
دارد.





تولید آبزیان در قم اعم از ماهیان
گرمابی، سردابی، خاویاری، تیلاپیا و ماهی سفید در حدود 250 باب استخر دومنظوره ذخیره
آب کشاورزی صورت می‌گیرد.





نزدیک به 14 هزار تن در بخش
کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان
استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی 45 درصد اشتغال روستائیان در
بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.





میزان متوسط تولید بخش کشاورزی
استان قم در سال برابر 805 هزار تن در زمینه
ٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی و شیلات
است.

  • گروه خبری : استان قم
  • کد خبر : 112565
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر