• 1396/12/06 - 12:49
  • - تعداد بازدید: 4
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بهره‌برداری از نخستین آزمایشگاه پیشرفته تجزیه آب، خاک و گیاه در قم

با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم نخستین آزمایشگاه پیشرفته تجزیه آب، خاک و گیاه در استان قم توسط بخش خصوصی و با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد ریال به بهره برداری رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان قم، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در این مراسم گفت: طی
سال‌های اخیر دو هزار و
500 هکتار محصولات
باغات گیلاس، سبزی، صیفی‌جات و محصولات گلخانه‌ای تحت نظارت جهاد کشاورزی بود و در
نظر داریم سه محصول پسته، سبزی و صیفی‌جات به صورت ارگانیک توسط قم به کشور عرضه
شود.



وی با اشاره به اینکه هیچ مرجعی نیست که محصول ارگانیک
را از غیر ارگانیک تشخیص دهد، اظهار داشت: به این منظور این آزمایشگاه پیشرفته با
سرمایه گذاری بخش خصوصی به بهره بردرای رسید که قابلیت دسترسی به این خواسته را با
برچسب ارگانیک فراهم می‌کند.



وی با بیان اینکه مطلب که در کشور یک آزمایشگاه وجود
دارد که
25 روز بعد جواب می‌دهد،
افزود: امروز توسط بخش خصوصی در قم آزمایشگاهی مورد بهره بردرای قرار گرفت که ظرف
24 ساعت نتیجه را
اعلام می‌کند و اگر برند این آزمایشگاه روی محصولات چسبانده شود، با قیمت بسیار خوبی
در بازار به فروش خواهد رسید.



وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر گیلاس،
انار، ریحان و پسته در استان قم به صورت سنتی و مرغوب کشت می شوند، خاطر نشان کرد:
مصرف کود در کشور ما به ازای هر هکتار نزدیک
85 کیلو می‌باشد و سازمان
خوار و بار جهانی میانگین مصرف کود در دنیا را
105 کیلو اعلام کرده
است.



وی افزود: اشکال در نوع و زمان مصرف و زمان بهره‌برداری
از آن است، زیرا برخلاف باور بسیاری از مردم و حتی کارشناسان کودها همه مضر نیستند
و خیلی از آن‌ها مانند آهن و روی در محصولات غذایی سبب کاهش بسیاری از بیماری‌ها
از جمله سرطان‌ها است.



طلایی تصریح کرد: توسعه مصرف کودهای ارگانیک و زیستی در
جهت تولید محصول سالم در سطح دو هزار و
400 هکتار مزارع سبزی و صیفی و نظارت و کنترل بر سم‌پاشی و
کود دهی بخشی از اقداماتی بوده که سبب افزایش تولید شده اما متأسفانه برخی گلخانه‌داران
و کشاورزان دوره زمانی پس از کود دهی را رعایت نمی‌کنند زیرا باید پس از دوره‌ای
که اعلام می‌شود محصول وارد بازار نشود اما رعایت نمی‌کنند و سموم در مواد غذایی
باقی می‌ماند.



وی با تاکید بر اینکه زمانی می‌توان بر عرضه محصولات
سالم نظارت کرد که برچسب ارزیابی روی کالاها چسبانده شود، گفت: به دلیل اینکه تا
کنون آزمایشگاهی برای تشخیص محصول سالم در استان قم وجود نداشته، مردم زیبایی میوه
و محصولات تولیدی را در نظر می‌گیرند و مطمئن باشید که در بسیاری از مواقع محصولات
زیبا ناخالصی‌های بالایی هم دارند.



گفتنی است، نخستین آزمایشگاه پیشرفته تجزیه آب، خاک و گیاه
در استان قم با سرمایه گذاری بخش خصوصی و با اشتغالزایی بیش از 7 نفر در قم با
حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم و معاون هماهنگی امور اقتصادی ومنابع
انسانی استانداری قم به بهره برداری رسید.

  • گروه خبری : استان قم,اخبارشهرستان
  • کد خبر : 80613
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

تصاویر