برداشت گردو از یکهزار و 400 هکتار باغ در قم آغاز شد
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت:برداشت گردو از یکهزار و 400 هکتار سطح زیر کشت این محصول در استان آغاز شد و پیشبینی میشود در مجموع 2 هزار و 600 تُن گردو از باغات قم به بازار عرضه گردد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از سازمان جهاد کشاورزی قم، مسلم ابراهیمی پیرامون این موضوع بیان داشت: در استان قم یکهزار و 400 هکتار باغ گردو وجود دارد که یکهزار و 300 هکتار آن بارور است، همچنین به طور متوسط از هر هکتار باغ گردو در قم 2 تُن محصول برداشت میشود که در همین راستا میتوان ظرفیت تولید گردوی استان در سال جاری را 2 هزار و 600 تُن برآورد کرد.
وی با اشاره به این که برداشت گردو از باغات استان تا اوایل آبانماه ادامه مییابد، افزود: باغات گردو قم درمناطق کوهستانی استان شامل خلجستان، دستجرد و بخشیهایی از کهک قرار گرفتهاست و بیشاز 2 هزار و 200 بهرهبردار در زمینه تولید این محصول و سایر محصولات سردسیری مشابه در استان قم فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: مهمترین کاری که درطول سالهای اخیر در زمینه محصول گردوی استان انجام شده، اصلاح ارقام و استفاده از ارقام جدیدی است که موجب میشود گیاه سرمای احتمالی بهار را به خوبی رد کند، در همین رابطه گروههای متخصص در زمینه پیوند زدن درخت گردو از برخی استانهای کشور بهکار گرفته شدند و تاکنون 50 هکتار عملیات اصلاح بر روی بیشاز پنج هزار اصله درخت گردو در استان قم صورت گرفتهاست.
ابراهیمی با بیان این که کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم وضعیت باغات گردوی استان را رصد و اقدامهای لازم را برای حفاظت از آنها به عمل میآورند، گفت: عملیات اصلاح ارقام هر سال در سطح باغات گردوی استان انجام میشود چرا که موجب تقویت عملکرد گیاه و برداشت بیشتر محصول و نیز حفظ آن در برابر سرمازدگی فصل بهار است.
برداشت گردو از یکهزار و 400 هکتار باغ در قم آغاز شد
عملیات اصلاح ارقام گردو در باغات قم
گفتنیاست انواع باغ میوههای گرمسیری و سردسیری در استان موجود است و باغداران قمی توانستهاند با وجود محدودیتهای منابع آبی و شرایط خاص جغرافیایی این استان، حداقل در تولید 25 محصول باغی پرمصرف عملکرد موفق و مطلوبی داشته باشند.
محصولات باغی قم تنوع زیادی دارد و این استان در تولید برخی از آنها با وجود کم بودن سطح زیر کشت، به دلیل کیفیت بالای محصول در کشور سرآمد است.
22 هزار و 500 هکتار باغ در قم موجود است و سالانه بیش از 80 هزار تُن محصولات متنوع باغی در این استان تولید میشود.
باغهای قم در مناطق مختلف استان از دشت گرفته تا نقاط کوهستانی ایجاد شدند و در هر کدام با توجه به موقعیت قرارگیری و شرایط آب و هوایی منطقه، محصولی خاص تولید میشود.
بیش از 14 هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال 850 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود 50 درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.