تولید سالانه 13 هزارتن محصولات شیلاتی در فارس
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: سالانه بیش از 13 هزار تن محصولات شیلاتی و آبزیان در استان فارس تولید میشود که شهرستان سپیدان با تولید چهار هزار و 300 تن دارای مقام نخست است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت
جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، علی فلاحی در
حاشیه برگزاری جشنواره طبخ آبزیان و غذاهای دریایی در شهرستان سپیدان بیان کرد: این
شهرستان با دارا بودن 53 مزرعه پرورش ماهی قزل آلا حائز رتبه نخست تولید در استان فارس
است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه 11 مرکز
پرورش و تکثیر بچه ماهی در شهرستان سپیدان وجود دارد، اضافه کرد: این توانمندی یکی
از ظرفیتهای بسیار مناسب و مستعدی است که با توجه به وجود چشمه سارها و رودخانههای
موجود در شهرستان سپیدان ایجاد شده که مضافا میتواند در توسعه گردشگری و عرضه آبزیان
و افزایش مصرف این محصولات اثر گذار باشد.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف و وظایف
همه دولتها در تمامی کشورها این است که تلاش کنند سطح سلامت و سطح زندگی مردم جامعه
خود را ارتقا دهند، ابراز کرد: پرورش نسلهای سالمتر و کاهش هزینههای درمانی از طریق
ایجاد امنیت غذایی و ارائه یک الگوی تغذیهای مناسب حاصل میشود.
فلاحی افزود: برای رسیدن به این هدف میتوانیم
افزایش مصرف آبزیان را بهعنوان یکی از راههای پیش روی دنبال کنیم زیرا که یکی از
موثرترین روشهای ارتقاء سطح سلامت جامعه مصرف کافی آبزیان است به طوری که شاخص سالیانه
آن را بهعنوان یک معیار برای سنجش سطح سلامت
جامعه استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه سازمانهای جهانی
بهداشت بهصورت مستمر و مداوم از شاخص مصرف آبزیان در برنامههای ارزیابی سلامت جوامع
استفاده میکنند، توضیح داد: متاسفانه سرانه مصرف کشور ما اختلاف بسیار زیادی با سرانه
دنیا دارد.
به گفته وی؛ در سال 2022 سرانه مصرف دنیا
20 کیلو و 300 گرم بوده است این در حالی است
که سرانه مصرف کشور ما در سال 1401، 14 کیلو و 100 گرم بوده است از این رو برای افزایش
سرانه مصرف آبزیان بهعنوان یک هدف راهبردی در کشورمان برنامههایی از جمله برگزاری
جشنواره طبخ آبزیان برگزار میشود.
برپایی جشنواره طبخ آبزیان سپیدان با هدف
فرهنگ سازی
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان نیز با
اشاره به برپایی جشنواره طبخ آبزیان در این شهرستان گفت: این جشنواره که با یک مسابقه
نیز همراه بود با هدف فرهنگسازی و ترویج افزایش مصرف سرانه ماهی و تقویت روحیه نشاط
اجتماعی برگزار شد.
شهاب الدین صالحی در حاشیه برپایی جشنواره مذکور
بیان کرد: این جشنواره ترویجی در منطقه چله گاه با حضور 45 نفر شرکتکننده از 6 شهرستان
سپیدان، شیراز، مرودشت، بیضا، استهبان و خرمبید بر پا شد و در پایان برگزیدگان معرفی
و کارگاه طبخ آبزیان برگزار شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه یک سوم تولیدات
ماهی قزل آلای استان فارس در شهرستان سپیدان تولید و بهعنوان قطب تولید استان فارس
به شمار میآید، تاکید کرد: این جشنواره به همت معاونت ترویج وزارت جهاد کشاورزی، مدیریت
هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و مدیریت امور شیلات و آبزیان در شهرستان
سپیدان بهعنوان میزبان برگزار شد.