بردهی 5000 هکتار انجیرستان نی ریز ادامه دارد
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی ریز گفت: بردهی بیش از 5 هزار هکتار از انجیرستان های این شهرستان از اواخر اردیبهشت ماه شروع شده است و تا تیرماه ادامه دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی
سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، علیرضا بصیری تصریح کرد: شهرستان نی ریز یکی از
قطب های تولید انجیر در کشور است که سالانه بیش از 5 هزار تن انجیر در این شهرستان
تولید می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیش از 13 رقم انجیر گرده افشان در
انجیرستان های نی ریز وجود دارد، اظهار کرد: این ارقام شامل دانه سفید، قاسمی (پوزدنبالی)،
کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، دانهسبز، آتشی، فریدونی، آبگزی،
فعل سربسته و مهارلویی است.
به گفته وی؛ در شهرستان نی ریز ارقام گرده افشان قاسمی و دانه سفید از
استقبال بیشتری در بین باغداران برای بردهی باغات برخوردار است که عمدتا از شهرهای
همجوار چون ایج و استهبان تامین میشود.
او می افزاید: « بری » قابل استفاده و مفید است که زنبورگرده افشان (بلاستوفاگا)
کافی و گرده مناسب برای تلقیح میوههای خوراکی داشته باشد؛ زرد، زیادرس و در هنگام
لمسکردن سرد (سردخانه ای) نبوده و فاقد آفت زنبور نارنجی رنگ ترومیده باشد.
بصیری تاکید کرد: در
زمان گرده افشانی انجیر، باید دقت شود میوه ی بَر آسیب نبیند و کمترین فشار به آن
وارد شده تا تلفات زنبور آن کم و در نتیجه با افزایش طول عمر آن فرصت و تعداد
دفعات خروج زنبورها بیشتر شود.
وی اضافه کرد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته، قوطیهای کاغذی جایگزین
مناسبی برای قوطیهای فلزی هستند و دمای مناسب گرده افشانی هفده تا بیست و هفت
درجه سانتیگراد است؛ در اوج گرما از بردهی باید خودداری شود و اگر دما به 36 درجه
سانتیگراد برسد طول عمر زنبور به یک ساعت کاهش خواهدیافت.
او افزود: میوه های درخت برانجیر غیر خوراکی و دارای گل های نر و ماده
هستند؛ درخت گرده افشان در سال، معمولاً سه محصول پاییزه زمستانه و بهاره تولید میکند
که زنبورهای میوه بهاره از آن خارج شده و به دنبال محصول پاییزه برای تخمگذاری میگردند
که به طور ناخواسته وارد میوه انجیرخوراکی شده و عمل گرده افشانی را انجام میدهند.