توسعه سطح زیر کشت زعفران در استان
رییس سازمان با بیان این که سال گذشته 70 تن زعفران از اراضی زیر کشت خراسان جنوبی برداشت شد، گفت: زعفران خراسان جنوبی به دلیل کیفیت بالا متقاضیان زیادی در کشورهای خارجی از جمله آلمان، آمریکا، اسپانیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی به نقل از روابط عمومی
سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی، غلامرضا قوسی با بیان اینکه سال
گذشته در استان 17 هزار و 152 هکتار زعفران کشت بوده، ادامه داد: امسال حدود 500
هکتار توسعه سطح کشت زعفران در استان هستیم.
وی با بیان این که امسال 56 تن
زعفران از مزارع کشت زعفران استان برداشت میشود، افزود: میانگین تولید زعفران در
هر هکتار 4 کیلوگرم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان
جنوبی بیشترین سطح کشت زعفران در خراسان جنوبی را مختص به قاینات دانست
و افزود: امسال به دلیل کاهش بارندگی در ماههای اسفند و فروردین و افزایش شوری
خاک، گرمای هوا افت کیفیت آب و خاک از عوامل کاهش تولید زعفران در خراسان جنوبی
است که امسال شاهد کاهش 20 درصدی تولید هستیم.
وی با بیان این که زعفران خراسان
جنوبی به دلیل برداشت گل زعفران قبل از طلوع آفتاب و برداشت غنچه قبل از باز شدن از
کیفیت عطر و قدرت رنگدهی بالایی برخوردار است افزود: 32 هزار و 283 خانوار این
محصول باارزش را جمعآوری میکنند و در حال حاضر هم 6 تعاونی در زمینه تولید
زعفران در استان فعالیت میکنند.